Pet the Preacher  - The Cave & the Sunlight

The Cave & the Sunlight

· Udkom

Type:Album
Genrer:Stoner Rock, Hard rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Tung stoner rock

Bandet

Pet the Preacher er en dansk trio fra København. Bandet spiller, hvad de selv benævner ’heavy stoner blues’. Inspirationen fra 70’erne er tydelig, men det forekommer nu, at Pet the Preacher også har fulgt godt med i, hvad der er sket på den hårde rock scene siden. Navnet forekommer mig ikke helt selv-forklarende, og det er ikke lykkedes mig at finde ud af, om der er en mening med det.

The Cave and the Sunlight er Pet the Preachers anden udgivelse. Debuten, The Banjo, skulle have givet bandet en del positiv opmærksomhed, men jeg må erkende, at jeg ikke er bekendt med udgivelsen. Jeg kan dog læse mig til, at stilen i store træk skulle være fortsat på The Cave and the Sunlight.

Pladen

Som nævnt spiller Pet the Preacher tung stoner rock/stoner metal, og det slags kan jo tage ganske mange former, og det får man at høre på The Cave and the Sunlight.

Der lægges fra land med det ret korte nummer, "The Cave". Dette nummer må beskrives som udpræget stoner rock. Lidt for stenet for min smag, men det ændrer sig hurtigt. For på næste nummer, "Let Your Dragon Fly", der kan høres nedenfor, sættes tempoet betydeligt i vejret. Her viser Pet the Preacher, hvordan et nummer kan drives lækkert og beskidt fremad. Det er ganske simpelt alle dele af bandet, der bidrager: vokal, guitar, bas og trommer. Det hele kan høres, og det er en fornøjelse at følge dem alle.

Endnu bedre bliver det på "Kamikaze Night", der er min favorit på The Cave and the Sunlight. Der lægges fra land med et lækkert trommespil, der følges og ad en stemningsopbyggende guitar. Nummeret er på den rigtig fede måde en smule langsomt, hvor man bare sidder og gerne vil fremad.

Så går det mere tilbage til stoner rocken med "Remains". Men endnu en gang præsenteres man for Pet the Preachers stærke sangskrivning, og der er en solo/instrumental del, der er så forbandet velfungerende; vellydende og følt.

På den måder fortsætter The Cave and the Sunlight med forskellige variationer over temaet tung stoner rock. Der bliver stenet, der bliver spillet energisk, og på et nummer som "What Now" viser Pet the Preacher, at de mener det, når de taler om, at det er tungt.

Lyden fortjener en særskilt kommentar. Som det hører sig til, er lyden rå og beskidt på den rigtige måde. Men det er produktionen ikke! Instrumenterne står klart og tydeligt. Det gør for mig for det første, at jeg ikke oplever lyttetræthed. Men ydermere klæder det musikken. Som nævnt deltager alle dele af bandet meget aktivt hele tiden, og det kan man høre.

Konklusionen

Lad det være sagt, at jeg egentlig ikke er meget for stoner rock. Derfor kan jeg godt anerkende musiske kvaliteter, når jeg hører dem. Og på The Cave and the Sunlight viser Pet the Preacher så meget af det, at jeg bestemt værdsætter udgivelsen.

Som nævnt spiller bandet godt, og alle instrumenter er i sig selv værd at følge. Men Pet the Preachers store styrke ligger i sangskrivningen, hvor det altså lykkes at spille på alle bandets strenge.

Samtidig er det en god variation over The Cave and the Sunlights cirka 52 minutters spilletid, uden at udgivelsen derved mister sammenhæng. Dertil til Pet the Preachers stil for klar og tilstedeværende hele tiden.

Jeg mener ikke, at The Cave and the Sunlight er en milepæl, men det er en udgivelse med så mange kvaliteter, at alle, der bekender sig til denne genre, bør unde sig selv en lille gave i anledning af det forestående forår.

Tilføj kommentar