Outshine - Prelude To Descent

Prelude To Descent

/ Sound Pollution · Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Spilletid:38.54
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Mørkt og godt

Svenskerne er ekstremt produktive hvad gode bands angår, og hard-rock bandet Outshine er endnu en i rækken. Selvom de har været aktive siden 1995, har de kun tre albums i bagagen, med Prelude To Descent som det nyeste. De har til gengæld lavet en hel del demoer. Kigger man på anmeldelser af deres albums, er de generelt gode, og her er Prelude To Descent ingen undtagelse.

Vi starter ud med en mere eller mindre elektronisk intro, og går videre til nummeret "Working Class". Sangen starter ud med en energisk intro, som ender ud i et growl. Her er vi ovre i verset, som er forholdsvis simpelt, men virker ganske godt. Nummeret er lidt tungt, men alligevel energisk og samtidig mørkt som bare pokker. Ganske tilfreds går vi videre til næste sang. Vi ser det samme på nummeret efter. Det er mørkt, men tempofyldt, og letfordøjeligt. Verset er simpelt, og vokalen passer rigtig godt til. Sangen har også nogle stille passager, hvilket giver sangen en god variation. Der kommer også nogle elektroniske elementer på "I Was Nothing", og det virker også helt fint. Der bruges forholdsvis simple trommer, og et ikke særlig imponerende riff, men sammen virker det rigtig godt. Selve stilen og lyrikken er meget mørk. Musikken er varieret, og har både det voldsomme og det helt stille, uden at det virker forskelligt eller kedeligt. Det synes jeg Outshine fortjener ros for, for det ser man ikke så tit. "Falling" er et rigtig godt eksempel på dette, da den indeholder det bedste af begge dele. Det er dog det sidste nummer, "You Do Bad Things To Feel Alive", som overordnet er det mest stille.

Jeg er positivt overrasket. Ved første øjekast virker musikken ikke så interessant, men når man når forbi introen bliver man ikke skuffet. Atmosfæren og lyrikken er mørk, men musikken og vokalen er energiske, og det skaber et rigtig spændende album langt de fleste ville kunne nyde godt af, og samtidig har folk, der er nye i metalgenren, et godt sted at starte her.

Trackliste 1. Prelude To Descent II 2. Working Class 3. Addiction 4. Here now 5. In You I Met Me (Caroline) 6. I Was Nothing 7. Falling 8. I Still Won't Leave 9. My Definition 10. You Do Bad Things To Feel Alive

Here Now har efter min mening det bedste riff.

Imusic

Kommentarer (1)

Jens Pallesen

Jens Pallesen

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

Er meget enig, overraskende

Er meget enig, overraskende godt!

Jens Pallesen gav Outshine - Prelude To Descent 8/10.

Tilføj kommentar