Coldspell - Frozen Paradise

Frozen Paradise

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Svensk melodi

Coldspell er et svensk band, der blev dannet i 2005. Coldspell har nu udgivet deres 3. album, Frozen Paradise. Tidligere udgivelser fra deres hånd har fået generelt positiv modtagelse. Frozen Paradise er mixet af hjemlige Tommy Hansen, og produktionen kan der ikke sættes en finger på.

Stilen er Hard Rock/Melodisk Heavy Metal. Om en tidligere udgivelse sagde bandet om stilen, at den er et mix af alt, hvad de voksede op med fra 70’ernes groove til 80’ernes omkvæd blandet med 90’ernes rå, nøgne spænding og årtusindets produktionsmæssige muligheder. Det kan afsløres, at hvis dette lyder som noget, man tænder på, så vil Frozen Paradise ikke være spild af tid. Coldspell kan skærer en god melodi, og de ved godt, hvordan man får sine instrumenter til at lave musikken bagefter…

Frozen Paradise åbner med ”Paradise”. Nummeret starter med lækkert riff og godt tempo. Fortsætter i noget langsommere vers, hvorefter guitaren bliver tændt igen og tempoet øges. Nummeret har en ’lækker’ solo. Gennemgående er det melodi, der er fokus over hele linjen, uden at det dog forhindrer, at nummeret også har et rimeligt energiniveau.

Herefter fortsættes med ”Angel of the World”. Her holdes niveauet ikke rigtig. For min smag bliver det lidt ’for meget’ med storladent keyboard og ’føleri’.

Disse to numre opsummerer faktisk rimelig godt min vurdering af Frozen Paradise. Det er god og veludført musik. Der er stærke numre, som f.eks. ”Paradise”, ”On the Run” og ”Soldiers”. Man hører glæden ved og respekten for de musikalske traditioner, som Coldspell bekender sig til. ”Alive” sender venlige hilsener i retning af Led Zeppelin m.fl. Andre steder synes jeg, at det bliver lidt ’for meget’, f.eks. på en sang som ”Falling”. Det kan imidlertid måske nok ses lidt om en præmis for stilen.

Så hvis man godt kan lide god melodisk Hard Rock/Melodisk Heavy Metal og ikke lader sig irritere af, at det nogle steder bliver meget glat og måske lidt tandløst, så er der altså her endnu en gruppe svenskere, der er skruet noget vellyd sammen.

Tilføj kommentar