Opposing Motion - Laws Of Motion

Laws Of Motion

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:42:42
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Ringe bagtung produktion destruerer ellers udmærket debut.

Da rygterne omkring en forestående debut, der efter sigende skulle placere sig tæt stilistisk op af tidlige Kamelot produktioner og ligeså kunne paralleliseres til Pagan's Mind, var opmærksomheden fra min side straks rettet imod denne udgivelse fra Opposing Motion. Nogle gange kan rygter som disse forekomme som udelukkende baseret på en økonomisk rationalitet, da de to ovenstående bands har en solid fanbase, og at fange disse gruppers interesse dermed kan øge et salg markant.

Ved at sammenligne sig med bands som Kamelot og Pagan's Mind formåede Opposing Motion straks at drage min opmærksomhed. Dermed var skuffelsen da også det større, da Laws of Motion langt fra lever op til hypen, der ellers omgav denne udgivelse. Det er ikke fordi Opposing Motion ikke har en lang række rigtigt gode ideer eller ikke besidder det musikalske talent til at realisere disse. Roden til skuffelsen skal derimod findes i en meget pamper og næsten useriøs ringe produktion, der er så ringe, at den som en sjældenhed formår at distrahere lytteren så meget fra det egentlige musikalske indhold, at de ellers velskrevne numre bliver mere irriterende end interessante. Der er ingen dybde, ingen niveauer og ingen variation produktionsmæssigt. Det er mildest talt ærgerligt. Et nummer som "Forever's Edge" er et fremragende power/prog-nummer med alt hvad det indebærer. For at begå sig blandt eliten i denne genre, hvilket forventningerne var skruet op til, skal produktionen simpelthen være bedre. Bare lyt til det nyeste album fra Pagan's Mind Heavenly Ecstasy – sådan skal dét gøres!

Omend den ringe produktion skal Oppossing Motion stadig have lidt pluspoint for faktisk at have skrevet en ganske udmærket plade. Hvis de dog bare kan finde en ny producer til næste album, så spår jeg en lys fremtid for bandet. Og nu vi er ved analogierne, så lyder bandet klart mere som noget et sted imellem den hæderlige danske tre-enighed Manticora, Wuthering Heights og Anubis Gate.

Tracklist

  1. Deus Ex Machina (01:12)
  2. Forever’s Edge (05:49)
  3. Labyrinth of Mirrors (05:46)
  4. Las Lágrimas del Diablo (03:58)
  5. Rites of Passage (05:35)
  6. Echoes of the Soul (06:01)
  7. Laws of Motion (04:29)
  8. The Fallen Opera (09:52)

Tilføj kommentar