Noctum - The Seance

The Seance

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Spilletid:37.23
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hop ind i tidsmaskinen og tag med Noctum på en tur tilbage til start-70erne. Det svenske band Noctum leverer en meeeeget old school doom metal stil, der i stor grad trækker på Black Sabbath men også andre tidlige metal/hard rock bands som Led Zeppelin, Sir Lord Baltimore og Budgie, og de har sikkert også lyttet en del til Pentagram.

Selv produktionen er old school og, bortset fra, at der ikke er støj og noget, der overstyrer i mixet, og al instrumentationen er klar og tydelig, så har Noctum fanget en autentisk 70er rocklyd ganske effektivt.

Nogle vil måske synes, at Noctum bare er et Black Sabbath kopi-band, og det er de måske også, men jeg vil ikke benægte, at jeg synes, at de leverer et stykke solidt håndværk på "The Seance". Musikken er tung og mørk, men med et medrivende blues-rock drive, og trommespillet er som taget ud af et dårligt trips mørke hashtoger (hvilket vil sige, at det er dynamisk og semi-kaotisk - ganske ligesom Sabbaths Bill Ward). Vokalen er meget klar, og der gøres ikke så meget ud af teknik - det er ren rock 'n' roll belting, som måske kræver et par numres gennemlytning, før man vænner sig til den.

Så, hvis man vil kritisere Noctum for at være originale Sabbath-kloner, så har man måske en pointe, men jeg synes faktisk, at deres stil er rigtig fed, og det er fedt at høre bands søge så langt tilbage til metallens rødder, som Noctum gør (lidt a la landsmændene i Graveyard).

"The Seance" blev udgivet i 2010 på Pure Steel Records, og oplaget er begrænset til håndnummerede 500 kopier, så det er bare om at slå til.

Tilføj kommentar