Mystic Prophecy - Killhammer

Killhammer

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Power Metal i absolut spitzenklasse!

En våd og råkold morgen. Folk på stationen er stille og småsure som sædvanlig. Der er ingen siddepladser i toget, så man må stå op. Der er langt på arbejde! Frem med mobilen og ørebøfferne - lidt god musik må da kunne hjælpe lidt på humøret og stemningen? Om ikke andet kan den vel rive en lidt ud af virkeligheden for en stund? Der skal skrives en anmeldelse om et tysk band fra noget der hedder Bad Grönenbach, og hvad fanden, der er vel aldrig nogen der tager skade af lidt tysk power metal fra morgenstunden…? Mystic Prophecy hedder de. Jeg kender dem kun af navn... Gad vide hvad de kan? Jeg trykker play, og herfra standser tiden og folk omkring mig bliver usynlige. Mine øregange fyldes med sublimt power metal, så velproduceret og velspillet, at jeg skruer højere op med det samme. Glæden ved at opdage et nyt fedt band, som man ikke kendte i forvejen, er ubeskriveligt lækker og den fylder straks min krop med varme og glæde og giver næsten også gåsehud. Højre hånd laver djævlehorn i den lune jakkelomme. Aldrig har jeg haft så fed en tur på arbejde. Og så endda på en mandag!

Mystic Prophecy leverer med Killhammer noget af det fedeste power metal, der er udkommet i lange lange tider. Det er deres ottende udspil og rutinen er tydelig. Alle klichéerne er på plads, både når det gælder de lettere banale tekster, sangerens høje toner og melodiernes forudsigelige harmonier, men det er smukt! Og så er det, på helt genial vis, tilsat en pæn sjat thrash og en smule speed metal, der krydrer lydbilledet til perfektion og tager den klassiske power metal derhen, hvor det bliver endnu federe og potent som ind i helvede! Produktionen, musikernes individuelle kundskaber og energien på hele skiven, er i absolut topklasse - Mystic Prophecy holder et højt niveau for et band, der nu har udgivet otte full-length skiver på bare tolv år. Skide-hamrende dygtige må være det superlativ, der dækker bedst.

Hvis man bad Machine Head spille power metal, ville det lyde nogenlunde sådan her. Der er ikke meget, der rammer ved siden af på det her album. Er man til power metal, og endda den slags der tænker innovativt, så gå endelig ikke udenom Mystic Prophecy. Åååhhhh, hvilken herlig koncert det kunne blive på sommerens Copenhell..!

To Hell And Back - Pladens "sjæler" og klart mest afdæmpede nummer. Men der er svedige damer og læder!

Tilføj kommentar