Mob Rules - Ethnolution A.D.

Ethnolution A.D.

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Heavy Metal
Spilletid:51:16
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mob Rules har altid for undertegnede været et band, der lavede god, om end meget typisk tysk, power metal. "Ethnolution A.D." er da heller ingen undtagelse, selvom bandet har taget visse musikalske drejninger siden forgængeren "Among the Gods" fra 2004.

I hælene på udskiftningen af bassist Thorsten Plorin og guitarist Oliver Fuhlhage har Mob Rules taget en mere progressiv retning, hvilket også kommer til kende gennem et skift i det lyriske tema. Væk er de klassiske fantasy-temaer, og i stedet finder man stærkt politiske tekster. Især albummets første seks skæringer, der til sammen udgør konceptet "Evolution A.D." - et værk der kritisk behandler de race-stridigheder verden har gennemgået.

En mængde symfoniske passager kombineret med noget så vidtspændende som etnisk inspirerede riffs til stykker, der til tider leder tankerne i retning af klassisk Iron Maiden giver et alsidigt, men stadig sammenhængende musikalsk billede.

Produktionen er meget pæn og klar og kommer let til at virke temmelig kønsløs. Den noget kedelige produktion skader desværre det ellers så positive indtryk. Ellers er der tale om et glimrende album.