Mob Rules - Cannibal Nation

Cannibal Nation

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mob Rules nye album Cannibal Nation, er endnu et eksempel på ''Run of the mill'' Tysk Power Metal.

Mob Rules er et Power Metal band fra Oldenburg i Tyskland. Bandet blev dannet i 1994 og består af Klaus Dirks (vokal), Matthias Mineur (guitar), Sven Lüdke (guitar), Jan Christian Halfbrodt (keyboard), Markus Brinkmann (bas) og Nikolas Fritz (trommer). I 1999 udgav de deres debut album Savage Land som blev efterfulgt af en succesfuld Tysk tour. De er nu ude med deres nyeste album Cannibal Nation som jeg har lyttet igennem. Det skal lige siges at jeg ikke er en stor fan af Power Metal, dog med enkelte undtagelser som Sabbaton og Hammerfall.

Først og fremmest er her tale om et meget traditionelt Power Metal album. Teksterne på albummet er episke, med den velkendte og til tider irriterende ''high pitched'' clean vokal. Guitar spillet er af den klassiske mere Traditional Heavy Metal tradition, med masser af lange soloer, akkompagneret af traditionelle keys og trommespil i et hurtigere tempo. Bandet nævner at de er inspirede af bands som Iron Maiden, Kamelot og Edguy. Iron Maiden inspirationen kan tydeligt høres på nummeret ''Ice and Fire'', som nok er det bedste nummer på pladen. Selv om det er en god sang, formår den aldrig at komme op på samme episke niveau som Iron Maiden's sange har.

Her alt i alt tale om et overmiddel album. Mob Rules formår aldrig at få albummet op på et så episk niveau som deres inspirationer, men har dog nogle enkelte ørehængere som ''Ice and Fire'' og ''Cannibal Nation''. Check albummet ud hvis at du er fan af Power Metal, ellers kan det godt undværes i din samling.

Til sidst vil jeg slutte af med nummeret ''Ice and Fire'' som nok er mit yndlings fra pladen.

Tracklist

  1. Close My Eyes
  2. Lost
  3. Tele Box Fool
  4. Ice & Fire
  5. Soldiers Of Fortune
  6. The Sirens
  7. Scream For The Sun
  8. Cannibal Nation
  9. Sunrise