Luna Ad Noctum - Hypnotic Inferno

Hypnotic Inferno

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Symfonisk metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Polens svar på Cradle of Filth – på den gode måde.

Luna Ad Noctum er ude med deres fjerde studiealbum, som er det første vi har hørt til dem i syv år. Dog er dette album med titlen Hypnotic Inferno mit første møde med bandet. For dem der, ligesom jeg selv, endnu ikke kender til Luna Ad Noctum, er der tale om fire polakker (deres nationalitet kan for resten også konstateres ud fra forsangerens accent), der har spillet sammen siden ’98. Internettets informationer om genren synes jeg er en smule misvisende, eller også har bandet ændret stil, siden de blev klassificeret som symfonisk black metal. Flere steder i løbet af Hypnotic Inferno er det muligt at ane nogle elementer fra denne genre, men det black de spiller, er i hvert fald ikke den onde version. Luna Ad Noctum er måske snarere Polens svar på Cradle of Filth.

På trods af de lettere useriøse elementer, der er at finde hos Luna Ad Noctum (dog mest hvis man googler bandbilleder), og min reference til Cradle of Filth, så er dette faktisk utrolig god musik. Om end deres version af black ikke er blandt mine favoritter, så inddrager de en lige tilpas mængde af symfoniske elementer. Det storslåede og lettere episke ligger lige under overfladen, og får dermed på intet tidspunkt overtaget, og gør Luna Ad Noctums musik cheesy, som jeg ellers synes, at der er ret stor risiko for, når der er tale om symfonisk black.

På trods af at symfoniske elementer på en måde ofte blødgører musikken en smule (og især står i ret skarp kontrast til black), formår Luna Ad Noctum at bevare kernen af rendyrket ondskab i deres musik. Dette er forsanger Nefarious, der også er bandets bassist, bestemt med til at skabe indtryk af. Også her, eftersom der vokalmæssigt til tider er en ret slående lighed med Dani Filth, kan jeg drage paralleller til det halvseriøse Engelske black metal band. Nefarious’ growl er på mange områder virkelig fantastisk, og gør sit til skabelsen af den dystre atmosfære der er at finde på Hypnotic Inferno. Derudover er det ganske nemt at forstå teksterne, der er ligeså onde og brutale som alt andet på dette album.

Jeg havde ikke de store forventninger til dette band, og slet ikke da jeg så deres bandbilleder på Google (lav lige en hurtig søgning, det er ganske underholdende). Men det her, det er kraftedeme fedt. Det er lige tilpas ondt, symfonisk, tilsat en helvedes charmerende polsk accent ("heaven" udtales fx konsekvent "cheaven" hele albummet igennem) og generelt bare virkelig gennemført. Man må ikke undervurdere polakkerne!

Trackliste: 01. In Hypnosis 02. Fear Technique 03. You Are What You Are 04. Abnormal Pain 05. Fleshness 06. Ether Dome 07. Martyrium 08. Hallucination Twisted Claw 09. Total Sleep Disorder

Herunder kan du høre albummets første nummer, “In Hypnosis":

Tilføj kommentar