A Light In The Black - A Light In The Black (A Tribute To Ronnie James Dio)

A Light In The Black (A Tribute To Ronnie James Dio)

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:20

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En række mindre kendte bands leverer ganske habile Dio-covers på et glimrende hyldest-album.

En stemme af format

Den 16. maj i år var det fem år siden, metalverdenen mistede den legendariske Ronnie James Dio. Dio besad, sammen med Rob Halford (Judas Priest) og Bruce Dickinson (Iron Maiden), en af de største stemmer inden for heavy metal. Og selvom han ikke var stor af statur, havde han format og karisma som ingen andre. En række knap så kendte bands hylder nu Dio med denne skive: A Light In The Black.

Djævlehornenes fader

Når alle os heavy-hoveder render til koncerter, så hænder det, at vi rækker vores beskidte labber i vejret og former et par djævlehorn - det globale tegn for alt, der er heavy! Det var Ronnie James Dio, der startede det hele, når han gik rundt på scenen og kastede djævlehorn til højre og venstre, og heavy-folket tog det til sig og udødeliggjorde det. De færreste er dog klar over, at det på ingen måde er en hyldest til ondskaben eller djævelen selv, men derimod et oldgammelt italiensk tegn, der faktisk skal fordrive ondskab!

Dios meget religiøse bedstemor lærte ham det hellige håndtegn, og lille Ronald James Padavona, som var hans borgerlige navn, tog det med sig på scenen i sin performance. Resten er historie.

For at ære denne lille, store mand er bands som MessengeR, Wizard, The Order og Crystal Ball gået sammen om at lave hyldestalbummet A Light In The Black. Selvom undertegnede skribent generelt har det lidt svært med covernumre og hellere vil høre originalerne, så er albummet faktisk temmelig velspillet. Samtlige bidrag er meget tro mod originalerne og uden nogensinde at blæse pappet ud af højtalerne, så er det rigtig pæne præstationer, der leveres.

Nostalgisk genhør for fans

Udødelige klassikere som “Kill The King” og ikke mindst “Holy Diver” kan høres igen og igen, mens man mindes den yderst sympatiske sanger, der i sin karriere nåede at stå i front for bands som Black Sabbath, Rainbow og ikke mindst sit eget band Dio. Som det også var tilfældet med sidste års overraskende gode Dio-hyldest This Is Your Life med bidrag fra blandt andet Metallica, Anthrax og Scorpions, så vil originalerne altid være at foretrække. A Light In The Black er dog, trods alt, værd at lytte lidt til for alle os Dio-fans. Hvil i fred!

 

Tracklist

 1. CD 1
 2. CRYSTAL BALL Sacred Heart
 3. MESSENGER Kill The King
 4. GUN BARREL Evil Eyes
 5. GLORYFUL Heavy Metal Will Never Die
 6. THE ORDER I Could Have Been A Drea...
 7. METAL INQUISITOR King Of Rock`n`Ro...
 8. CIRCLE OF SILENCE One Night In The...
 9. BURDEN OF GRIEF Neon Nights
 10. LOVE.MIGHT.KILL Stand Up And Shout
 11. REBELLION I
 12. CD 2:
 13. IRON FATE Light In The Black
 14. MESSENGER Don`t Talk To Strangers
 15. CRYSTAL BALL The Sign Of The South...
 16. LOVE.MIGHT.KILL Hungry For Heave
 17. THE ORDER The Last In Line
 18. GUN BARREL Voodoo
 19. CIRCLE OF SILENCE Time Machine
 20. REBELLION Kill The King
 21. GLORYFUL Holy Diver
 22. WIZARD Caught In The Act

Tilføj kommentar