Lifeforms - Multidimensional

Multidimensional

· Udkom

Type:Album
Genrer:Deathcore, Metalcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lækkert produceret djent er rigtig godt, men desværre for ensformigt og hurtigt overstået.

Efter to EP'er er californiske Lifeforms nu aktuelle med deres første full-length, Multidimensional. Genren er den ret så spændende djent. Et mere elektronisk spinoff fra traditionel progressiv metal hvor især tung guitar bliver digitalt forvrænget.

Pladen starter med et interessant lille instrumentalnummer, "Descent Into Madness" inden titelnummeret vælter en omkuld. Der er smæk på fra starten, og det bliver bestemt ikke værre, når vi når frem til fjerde skæring, som også er første single fra pladen, "String Theory". Et nummer hvor det sublimt spillende band i dén grad viser hvad de kan; Temposkift, rytmiske lækkerier og riffs der spilles strammere end en top i størrelse small kan sidde på Linse Kessler. Samme tråd følges gennem resten af skivens ialt 31 minutter, og afslutningsvis bliver man losset ned af det hårdtslående nummer "Home" - Lifeforms gemmer tydeligvis det bedste til slutningen.

Produktionen kunne næppe være bedre. Multidimensional lyder præcis som en plade af denne type skal. Især er arbejdet med guitaren og dens digitaliserede forvrængning og smadrende tilstedeværelse i lydbilledet imponerende. Med denne plade kan Lifeforms godt være med i samme liga som forbillederne fra Meshuggah og Periphery. Dog kunne jeg godt tænke mig lidt mere variation. De føromtalte numre er super fede, men resten af numrene, pladens fyld om man vil, lyder ærligt talt lidt for ens. Med kun ti numre på sølle 31 minutter kunne der måske godt være plads til lidt mere musik af mere varieret karakter, og selvom man som orkester vedkender sig en stilistisk niche, behøver man vel ikke hele tiden at følge genrens definition fuldstændig bogstaveligt? Det er som om Lifeforms ikke tør bevæge sig ud på usikker grund og satse bare en lille smule. Og det er ærgerligt, for jeg er overbevist om, at det kunne blive rigtig godt!

String Theory - Ikke en "rigtig" video, men musikken kan sagtens nydes alligevel.

Tracklist

  1. Descent Into Madness
  2. Multidimensional
  3. Illogical
  4. String Theory
  5. The Ones
  6. Digitize
  7. Reflections II
  8. Paradox
  9. Interlude
  10. Home

Tilføj kommentar