Lake Of Tears - By The Black Sea

By The Black Sea

· Udkom

Type:Album
Genre:Alternativ metal
Antal numre:16

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Glimrende liveudgivelse hiver lytteren med på en interessant og stemningsfuld rejse.

Svenske Lake of Tears, dannet i 1992, forbindes typisk med doom og goth metal, men gennem de senere år har de videreudviklet deres stil til også at omfatte elementer af death-, psychedelic- og prog-metal. De er efterhånden oppe på otte full length-udgivelser og en sjat EP'er, men By the Black Sea er deres første liveudgivelse.

Som titlen også antyder, så er skiven optaget ved Sortehavet, nærmere bestemt i den rumænske hovedstad Bucarest. Valget af rumænerne som publikum på denne liveudgivelse, er yderst klogt. De energiske og højlydte fans bidrager nemlig til en ganske fin oplevelse med deres tydelige nærvær og entusiasme, og skaber dermed en imponerende symbiose med bandet. Efter små fire minutters intro får vi numrene "Taste of Hell" og "Illwill", og så er stilen ellers lagt. Der er godt med smæk på fra start, og energiniveauet bliver holdt ganske højt koncerten igennem. Bandet spiller upåklageligt, og på et niveau der godt kan aflede opmærksomheden fra det faktum, at forsanger Daniel Brennare ikke altid rammer de høje toner. Som kendere af bandet vil vide, så er her ikke tale om riff-baseret tråd, men nærmere en stemningsmæssig lytteoplevelse. Musikken i sig selv kan godt gå hen og blive en anelse ensformig efter en halv times tid, men her er Lake of Tears mere sofistikerede end det gængse metalband, der leverer hurtige fix i form af ørehænger-riffs, fart og catchy hooks. For Lake of Tears gælder det om, at få lytteren hevet ind i et univers af en omgang dejligt goth/doom/death-blandet musik, hvor stemningen og sindstilstanden er afgørende, og det lykkes de faktisk ganske godt med - en disciplin som ellers er fandens svær at udøve live, i forhold til et album der altid kan mikses og redigeres frem til det ønskede resultat.

Fans af Lake of Tears kan sagtens gribe til lommerne og investere i dette ganske fine album (og eventuelt DVD’en…!). Det er en parade af deres allerbedste materiale, optaget i en upåklagelig kvalitet. Ikke-kendere kan også være med. Musikken er meget let tilgængelig, og gider man bruge tid og kræfter på at leve sig rigtigt ind i stemningen, venter der en rigtig fin gevinst forude.

Trackliste: 1. To Die Is to Wake (instrumental) 2. Taste of Hell 3. Illwill 4. The Greymen 5. Boogie Bubble 6. Cosmic Weed 7. As Daylight Yields 8. The Shadowshires 9. Raven Land 10. Sweetwater 11. Demon You / Lily Anne 12. House of the Setting Sun 13. Making Evenings 14. Crazyman 15. So Fell Autumn Rain 16. Forever Autumn

The Greymen - Flot og betagende!