Kryptos - The Coils Of Apollyon

The Coils Of Apollyon

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Året er 1998 i byen Bangalore i Indien og et band ved navn Kryptos bliver dannet. Indien har aldrig rigtig haft det helt store at byde på når det gælder metal, men Kryptos har siden deres debut album Spiral Ascent skaffet sig et stærkt ry og en lang række fans og de kommer her med deres tredje album The Coils Of Apollyon, et fantastisk bud på en gennembrydning til den globale musik scene.

The Coils Of Apollyon er på mange måder et stærkt album med masser af power, men det formår også at have en hvis skønhed over sig, som gør det til et fuldstændigt unikt mesterværk. Kryptos er stort inspireret af de gamle Iron Maiden og det kan man da også høre på The Coils Of Apollyon, men det kommer til udtryk med deres egen blanding af melodiske elementer og 80’ernes thrash stil. Som man kan høre på sangen ’’Serpent Mage’’ så er der både blanding af speed og power i dette album, men samtidig har det en hvis renhed som gør, at man kan høre hvert eneste slag på trommerne eller hver eneste tone på guitaren. Så det kommer heftigt til udtryk at de mestrer deres instrumenter til stort.

Albummet er en stærk sammensmeltning af hård metal og et pompøst sammenspil, som virkelig giver en følelse af nostalgi, tilbage fra de gamle dage med Iron Maiden, men samtid en fed fornemmelse af ny-fundet musik som man bare ikke kan få nok af. Det var mig meget svært at finde noget negativt over dette album da det har en fin variation mellem sangene, det kan både foregå i den hårde zone, men samtidig bevæger det sig over i en mere smuk og mystisk del, som man bestemt kan høre på ’’Vision Of Dis’’. Så hvis man intet bedre har at bruge sine penge på, så vil jeg stærkt anbefale, at man køber dette fantastiske mesterværk.

Trackliste 1. The Mask Of Anubis 2. The Coils Of Apollyon 3. Serpent Mage 4. Nexus Legion 5. Eternal Crimson Spires 6. Spellcraft 7. Starfall 8. Vision Of Dis 9. The Isles Voices