Kaledon - Antillius: The King Of The Light

Antillius: The King Of The Light

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 1/10 baseret på 1 stemme.

Italienske ridder-rockere begår deres bedste skive til dato.

En ny saga kan begynde...

Italienske Kaledon blev dannet i 1998. De seks fantasy-entusiaster debuterede i 2002 med albummet Legends of the Forgotten Reign - Chapter 1: The Destruction. Siden fulgte yderligere fem kapitler i sagaen - alle af ret tvivlsom kvalitet - og efter sjette kapitel blev der rundet af, og Kaledon kastede sig over en ny saga. Den startede i 2013 med skiven Altor: The King's Blacksmith, som - i modsætning til de seks foregående albums - faktisk havde en hel del at byde på. Nu er opfølgeren her: Antillius: The King of the Light - og det er uden tvivl Kaledons bedste album til dato.

Velkommen til Fantasy-land

Lyden af hestenes hove, der stamper gennem gruset, hænger i morgenluften sammen med den sorte røg fra den smedje, hvor landsbyens riddere får slebet deres sværd. De skyller deres ganer i en sidste tår brændevin, inden de drager i krig og udgyder deres primale kampråb, mens de tager afsked med deres familier. Ondskaben og dragerne lurer i det fjerne. Det er tid til at kæmpe!

Det ville være synd at sige, at der mangler fantasy-floskler på Antillius: The King of the Light. Forrige album, Altor: The King's Blacksmith, der i sin tid fik karakteren 6/10 her på siden, blev blandt andet beskrevet som "teatralsk, komisk og pompøst krydret med en barnlig naivitet". Og sådan er det stadig - på den gode måde.

Kaledon spiller vaskeægte ridder-rock. Det er klassisk euro-power tilsat en fandens masse polyfoniske arrangementer og lækre progressive elementer. Det er bombastisk, storladent og hamrende flot produceret, og så er Kaledon også en samling svinehamrende dygtige musikere. Bedst er numrene “The Angry Vengeance” og "The Fallen King” - her kommer alle bandets stærkeste facetter i spil, og det er en rigtig fed lytteoplevelse.

Slutteligt skal det nævnes at det, i modsætning til de tidligere skiver, virker som om frontmand Marco Palazzi har trænet stemmen hjemme i brusebadet. Hans vokal er nemlig blevet helt fantastisk, og hans register ligeledes enormt imponerende. Dette har  i særdeleshed været et af de svage punkter på deres tidligere værker, men er det bestemt ikke mere.

En ridder, der endnu mangler det sidste stykke op til prinsessen...

Når vi nu bevæger os indenfor genren euro-power metal, savner albummet desværre et par ørehængere, for at de sidste kranier bliver delt ud. Trods det dragende univers og de flotte kompositioner, mangler der således et nummer eller tre, der rigtig bider sig fast. Og når det kommer til pladens stille numre, så er der intet at komme efter, da de er deciderede kedelige og uden spræl.

Efter seks middelmådige og et enkelt godt album skal det alligevel medgives, at Kaledon (endelig) har begået en rigtig god skive! Er man til power metal, der tekstmæssigt tager udgangspunkt i fantasygenren, lyder som en heavy metal ridder-musical og spilles på et meget højt niveau, kan Antillius: The King of the Light absolut anbefales

Tracklist

 1. In Aeternum
 2. The Calm Before The Storm
 3. Friends Will Be Enemies
 4. Elisabeth
 5. New Glory For The Kingdom
 6. The Party
 7. The Evil Conquest
 8. Light After Darkness
 9. The Angry Vengeance
 10. My Will
 11. The Glorious Blessing
 12. The Fallen King

Tilføj kommentar