Iwrestledabearonce - Hail Mary

Hail Mary

· Udkom

Type:Album
Genrer:Avant-garde Metal, Metalcore
Antal numre:14

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

iwrestledabearonce blæser på, hvad vi andre tænker

iwrestledabearonce er oprindeligt fra staten Louisiana, men er nu lokaliseret i Los Angeles. Siden gruppen blev dannet i 200,7 har de konsekvent udsendt genre-bøjende albums, der blæser på, hvad folk end måtte mene om dem. Gruppen udgav i 2013 albummet, Late For Nothing, som var det første album med sangerinde, Courtney LaPlante, og nu er bandet så tilbage med albummet, Hail Mary, et album, der er blevet mødt med alt fra hån til ros af os anmeldere.

Hvis du aldrig har lyttet til iwrestledabearonce er der en god chance for, at din første oplevelse vil efterlade dig med åben mund uden rigtigt at forstå, hvad det lige var, der skete der.

Hail Mary er fuldt ud på højde med de 3 tidligere albums, IWABO har udgivet, og det er fyldt med nogle meget tekniske og komplicerede sekvenser, der komplimenteres af Courtneys meget pålidelige vokal.

Skråt op med de generelle metalforestillinger.

Er du fan af sammenhængende sangstruktur og musikalske sammenhæng, behøver du ikke læse videre, for IWABO gør fandeme lige, hvad de vil, og de stikker generelt alle vores standarder og forestillinger om, hvad metal er, skråt op! Der er selvfølgelig visser steder på albummet, hvor bandets medlemmer spiller traditionelle guitarriffs og bruger almindeligt klingende instrumentale teknikker, men det er langt fra ofte, at de gør det, og deres brug af fret-tapping og off-tempo palm muting kan umiddelbart pisse selv Meshuggah af.

Du får et slag direkte i ansigtet, når åbningsnummeret ”Gift Of Death” går i gang, og bandet forsøger utvivlsomt at fange dig på det forkerte ben med deres skøre forvirrende temposkift. Tunge breakdowns, robotlydende guitarer og en stemme, der sjældent er hørt så intens, er typisk for, hvad man bombarderes med på Hail Mary.

Sangerinde, Courtney LaPlante viser sine vokale evner overalt på pladen, og det ikke kun skrig og growl, hun mestrer. Især sangen, ”Green Eyes” lader Courtney’s sangstemme skinne igennem, og den tilføjer samtidig et uhyggeligt element til denne, som et øjeblik tager os væk fra resten af pladens hektiske elementer. ”Doomed To Fail pt1” viser med en super fed guitarsolo i slutningen af nummeret, hvor gode musikalske egenskaber, bandets medlemmer er i besiddelse af, mens bandet på ”Doomed To Fail pt2” letter trykket på gassen og viser deres evner med en ren vokal og en blødere kant på sangen, som passer fantastisk i forlængelse af ”Doomed To Fail pt1”. Det er dog ikke længe, at bandet viser sig fra deres bløde side, for i den efterfølgende sang, ”Killed To Death”, er bandet igen tilbage på sporet, og tempoet hæves endnu engang.

IWABO er et band, der ikke tager sig selv alt for seriøse, og det kan høres

Bandet har en ”nysgerrig” tilgang til deres sangskrivning, der gør, at jeg hele tiden forventer et, men oplever noget andet. De gør stor brug af breakdowns og en unik musikalsk tilgang, som betyder, at man aldrig rigtig ved, hvad man kan forvente, så er du til uforudsigelighed og originalitet, er Hail Mary muligvis din plade.

Fordi musikken er så speciel, og fordi bandet er pisseligeglade med, hvad vi andre ellers synes, giver jeg albummet 7 kranier, og føler du dig fristet til at udforske nye sider af metalgenren, er iwrestledabearonce utvivlsomt et godt sted at starte.

 

 

Tracklist

 1. Gift Of Death
 2. Remain Calm
 3. Green Eyes
 4. Erase It All
 5. Curse The Spot
 6. Doomed To Fail Pt1
 7. Doomed To Fail Pt2
 8. Killed To Death
 9. Trips
 10. Man Of Virtue
 11. Carbon Copy
 12. Wade In The Water
 13. We All Float Down Here
 14. Your God Is Too Small

Tilføj kommentar