Iron Fire - To The Grave

To The Grave

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Spilletid:55:35
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 3 stemmer.

Der er nu gået 8 år siden første album fra Iron Fire "Thunderstorm" kom på hylderne rundt omkring i det danske land og der er sket en del, ikke mindst på bandets line-up. Nu er drengene så klar med deres sjette album "To the Grave".

Det danske band har faktisk eksisteret helt tilbage fra ’95 hvor de spiller cover numre af Manowar, Rage og Hammerfall. Herefter er forskellige metal genre blevet udforsket heriblandt Hardrock, Doom og så selvfølgelig Power/speed metal som er den genre der nu sidder fast.

Navnet Iron Fire er det tredje navn bandet har haft. De lagde ud med "Misery", dernæst "Decades of Darkness" og til sidst Iron Fire.

Som sagt så spiller Iron Fire Power/Speed metal af det bedste Hammerfall skuffe. Dog må man konstatere, at de til tider har mere smæk på end vore svenske brødre. Lyrikken står Martin Steene selv får og det bygger på et klassisk tema som Fantasy, vikinger og store episke slag hvilket jo næsten er et krav, når man spiller denne form for metal. Forsangeren Martin Steene klare den fint og hans vokal passer vældig godt til power/speed metal genren.

Overraskende nok, så som den store fan jeg nu er af power/speed metal genren, så er dette mit første seriøse møde med Iron Fire. Derfor må jeg sku indrømme at det er da ærgerligt, at det først er nu jeg stifter dette bekendtskab, for drengene spiller sku da en gang fedt metal og det så også derfor at det er svært for mig at sammenligne eller drage paralleller til deres forrige albums. Kan kun sige, at dette album er helt okay. Der er den rigtige cocktail af Catchy riffs og lyrik man kan skråle med på. Det virker som om hele materialet har en høj standard og drengene nøjagtigt ved hvad de har fingrene i.

Cover art er tegnet af Eric Philippe som også står bag art covers til bands som Mennen og Visions of Atlantis. Der er tydelig inspiration i den nordiske mytologi hvilket udtrykkes ved brugen af runer og Mjöllnir (Thors hammer).

Imusic

Kommentarer (3)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Altså nu ved jeg ikke hvor

Altså nu ved jeg ikke hvor anmelderen har al hans info fra, men at Iron Fire skulle have eksisteret siden 95, har jeg svært ved at tro. Da jeg i tidens morgen har læst at Martin Steene begyndte at høre heavy da Hammerfall kom frem i 97 med den første plade, så det bliver jo lidt svært at spille covernumre af et Band der ikke eksistere:)

Keitel gav Iron Fire - To The Grave 5/10.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

måske også lidt en fejl... de

måske også lidt en fejl... de spillede faktisk allerførst covernumre af Rage og Manowar... i 97 startede de på hammerfall.... Min kilde(r) af forskellige da jeg ikke mener at finde info et enkelt sted er nok. En af kilderne er bandets egen hjemmeside...

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Men det da godt at vide, at

Men det da godt at vide, at folk læser og tænker over de forskellige anmeldelser.... lovely

Tilføj kommentar