Impera - Pieces Of Eden

Pieces Of Eden

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et super-band? Det er svært ikke at blive ramt af et vist lillebror-kompleks, når man kaster blikket over på den anden side af Øresund. Derovre har de adskillige skoledannende bands, der ærlig talt får vor danske metalscene til at fremstå en anelse tilbagestående…

Men udover at producere disse højprofil bands har svenskerne også en vis vane med at lave "super-bands", der består af meget erfarne musikkere med en bred baggrund. Ofte spiller de heavy metal eller hard rock.

Og her kommer endnu et skud på dén stamme: Impera. Bandet er bygget op omkring trommeslageren J.K. Impera, og bandet fremfører, – for nu ikke sige, at de praler af – at medlemmerne har spillet med stort set alle, der er værd at nævne. Impera holder sig heller ikke tilbage for at love ikke så lidt: "The band you always wanted to experience actually exists... A guitar player who, seemingly effortlessly, delivers stunning solos and riffs of that classic, timeless grit you thought were killed off by grunge. Pounding bass that will put you through the wall. Blistering drumming that’s as solid as it is technically challenging. And on top of all that, add a vocalist that sings circles around the competition. There’s no keyboard player, no nonsense, no fuzz – just rock and roll!" Jo, jo, de sætter ikke deres lys under en skæppe.

Om stilen siger bandet: "Impera’s style lies firmly on a classic hard rock ground with a dose of strong melodies collected from the AOR-world. All packed in a warm and punchy production.“ Dén beskrivelse kan jeg fuldt ud tiltræde.

Pieces of Eden er Imperas anden udgivelse.

Et super album?

Min tilgang til Pieces of Eden er egentlig todelt. Lad mig starte med det negative, der skal indledes med en bekendelse: Jeg er ofte ikke rigtig begejstret for AOR/hard rock. Ikke at jeg har noget i mod musikken overhovedet. Men ofte formår jeg bare ikke at se variationen. Opskriften følges for ofte lige lovlig slavisk for min smag, og jeg synes ofte, at jeg har hørt det hele før.

Pieces of Eden starter med “Beast Within", der er et rigtig fornuftigt nummer. Et rimelig tungt riff, der driver sagen fremad. Vokalen er præcis, som genredefinitionen foreskriver: melodisk og kraftfuld.

Men allerede på andet nummer, "These Chains", bliver jeg sådan lidt træt. Pludselig hører jeg en sang, jeg bare synes, at jeg har hørt før. Mere variation kommer der med "Smalltown Blues" og "Since You’ve Been Gone", der navnlig for sidstes vedkommende er mere blues inspirerede, men helt ærligt: så er det heller ikke mere specielt. Det virker nogle gange næsten som om, at enhver guitarist, der hævder at være i eliten, skal lave sig et bluesinspireret nummer.

Når det er sagt, så hører det, med at Pieces of Eden faktisk er godt lavet. Musikkerne er utvivlsomt dygtige. De kan både spille og skrive musik. For fans af genren diskes der op med gode kompositioner og riffs. Vokalen er rigtig fornuftig, og der er gode omkvæd, man kan gå og synge med på, hvis man er til den slags. "You and I" er et godt eksempel herpå.

Det må også siges, at der god variation på Pieces of Eden, og der er numre, der står tilbage i bevidstheden, når Pieces of Eden løber ud, f.eks. "Fire and the Flame" og "You and I".

Samtidig er produktionen lækker og man hører tydeligt detaljerne i musikken. Detaljer som der altså er en hel del, som man kan nyde.

Den trettende på dusinet

Således kan der siges meget pænt om Pieces of Eden. Men svagheden viser sig for mig derved, at jeg faktisk har temmelig svært ved at beskrive musikken meget anderledes end, at det er en god samling sange ligesom så mange andre AOR/hard rock udgivelser. Når alt kommer til alt, så er det altså for meget det samme for mig.

Men som det så ofte er med meget genre-specifikke udgivelser, så vil fans af genren ofte finde større glæde ved dem, end lyttere der – som jeg – betragter det lidt mere ude fra. Og til sådanne fans skal ét være helt klart: Impera har med Pieces of Eden begået et album, der ikke står tilbage for så meget andet.

“Beast Within" er Pieces of Edens mest “heavy" nummer:

Tracklist

  1. Beast Within
  2. These Chains
  3. All Alone
  4. Small-town Blues
  5. Since You've Been Gone
  6. Goodbye
  7. Easy Come
  8. You and I
  9. This Is War
  10. Fire And The Flame