iHjel - iHjel

Udkom

Type:EP
Genre:Hard rock
Antal numre:2

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Kort og godt

iHjel er en sjælden størrelse på den danske scene. Det danske sprog bliver sjældent brugt – af for mig uvisse årsager – men det tør iHjel at gøre. De tre herrer Sonni, Mads og Marco har lavet to numre, og de imponerer.

Man er kun lige begyndt, så er det slut

To numre med en samlet spilletid på under et kvarter er en svær størrelse at anmelde. Men ikke desto mindre synes jeg, at de fortjener det. Nummeret ”Mod Strømmen” minder om en gammeldags protestsang fra 70’erne, og man tænker faktisk, at hvis Steppeulvene havde været et metalband, havde det meget vel været sådan her, de lød. Den specielle effekt på vokalen, som jeg sædvanligvis synes er overbrugt, passer godt i det lyriske univers, vi befinder os i. Tekster som ”Vi følger flokken som hovedløse får. Hovedet på blokken, til skafottet selv vi går” giver en god idé om mentaliteten. Desuden skal det nævnes, at den to minutter lange intro skifter stil flere gange, men hver gang rammer den plet!

”Den Negative Tanke” kunne også hedde ”Type O Negative Tanke”, for der er mange lighedstegn her. De langsomme, stemningsfyldte riffs blandet med en velskreven tekst får en til at savne Peter Steele, omend det ikke helt er samme toneleje, der synges i (men bare rolig, det gør ikke noget!).

Der er ikke så meget mere at sige om det korte udspil fra iHjel. Jeg er ret stor fan af det, som jeg har hørt indtil videre, meeen der måtte gerne være mere, og jeg skal også høre endnu mere, før jeg kan danne mig et større helhedsbillede af bandet. Dog glæder jeg mig til at følge deres videre færd!

Kort udspil, kort anmeldelse, stor lyd, stor karakter!

Tracklist

  1. Mod Strømmen
  2. Den Negative Tanke