Huntress - Starbound Beast

Starbound Beast

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

I Want To Fuck You To Death

Huntress er et band der virkelig deler vandene, enten hader man dem ellers også elsker man dem. Starbound Beast er det andet album, hvor debuten Spell Eater udkom allerede 2012. Debuten fik meget blandet kritik, men rigtig meget dårligt, bl.a. 30% hos os. Det er ikke musikken, der ligger til grund for den dårlige kritik, for det er straight balls to the wall heavy metal. Kun vokalen kan få grunden for kritikken, for sangerinde Jill Janus har en speciel måde at synge. Hun har en grov og til tider maskulinklingende vokal.

Musikken på Starbound Beast er der ikke noget at lægge fingre på. Det er simpelt, hårdt heavy metal, som vi kender det fra 80’erne. Tungt groove, dobbeltpedalen bliver sjældent rørt, standhaftige riffs, og lækre soloer med en knivsspids shredding for god ordens skyld. Et af de bedste riffs jeg har hørt i meget lang tid findes på "Alpha Tauri", det er simpelt og sidder lige der, hvor det skal.

Men grunden, til at der ikke er meget sige til musikken, er Jill Janus vokal, for hun trækker hele opmærksomheden. Hun har som sagt en grov og halvmaskulin klang, der ikke vil være alles krus øl. Hun synger dog noget mere rent end hun gjorde på debuten, det har også betydet at det fjerner en del af den kant hun havde, og det der betyd om man hadede hende eller elskede hende. Det betyder også at albummet bliver lidt stillestående efterhånden som man kommer igennem det.

Huntress musik er en blanding af det okkulte og af bong hiv (som bandet selv siger). De skal for alt i verdenen ikke tages for seriøst. Det høres især på "I Want To Fuck You To Death" skrevet af heavy metal darling Lemmy Kilmister himself. Denne ene sang, dette poetisk mesterværk, er det, som der er brug for i den ofte voldsomt seriøse undergrund. "I Want To Fuck You To Death" gør hele albummet værd at lytte til. De er sgu heller ikke bange for sloganet sex sælger, hvor den yderst let påklædte Jill kaster med elskovsmusklen, så selv Elvis ville gå i kloster. Alt sammen med en god gammeldags fuck it attitude.

Starbound Beast er et album der ikke er for alle. Det er ikke spækket med overraskelser og guldklumper, men lige på og råt. Huntress har ikke noget imod at pisse folk af. De er skide ligeglade med din elitære holdning. De har hår på brystet og et kæmpe fuck yes fra metalguden Lemmy. Og selv hvis du bliver skræmt væk af den kære Jill Janus, så giv lige "I Want To Fuck You To Death" en chancen, som et frisk pust eller komisk indslag, det vil være et fabelagtigt spild af tid!

Singlen Zenith. Som sagt sex (og nonner) sælger.

Tracklist

  1. Enter The Exosphere
  2. Blood Sisters
  3. I Want To Fuck You To Death
  4. Destroy Your Life
  5. Starbound Beast
  6. Zenith
  7. Oracle
  8. Receiver
  9. Spectra Spectral
  10. Alpha Tauri