Hunted - Welcome The Dead

Welcome The Dead

Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Speed metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Welcome the Dead" er det første album fra britiske Hunted (de har dog også en EP bag sig), og musikken er en blanding af Iron Maiden-inspireret gammeldags metal med progressiv metal og power metal.

Og det er sgu egentligt ret fedt, det her.

Man skal lige lytte pladen igennem et par gange, da der er nogle ting, man nok skal vænne sig til - specielt vokalen, der lyder meget speciel. Den virker meget overspillet, og sanger Chris D. har en meget speciel stemme, men når man har vænnet sig til den, så synes jeg egentligt, at den holder ret godt; han skal i hvert fald have ros for ikke at være bange for at lyde unik og anderledes.

Musikken er som sagt meget inspireret af Iron Maiden og er på mange måder progressiv på samme vis, som Iron Maiden er, med mange skift og guitarharmonier, mens akkordsammensætningerne i sig selv ikke er videre komplekse. Mange af skiftene kommer ud af det blå, og det er måske ikke noget, der vil appellere til alle og enhver, men jeg synes, at det virker ret godt. Tjek for eksempel skiftet i "Silence of Minds" ved 1:50 - det lyder jo nærmest som "Phantom of the Opera" for viderekommende.

Hunted er dog ikke en Maiden-klon, og selvom man kan høre Iron Maidens indflydelse på deres musik, så er Hunted lige så meget inspireret af thrash metal, progressive power metal og mere traditionel europæisk power metal. På den måde har de også noget til fælles med danske Third Eye og med amerikanske Antithesis.

Hunted gør også brug af dissonante akkorder nu og da samt andre akkorder end lige de typiske power akkorder. Der er som sagt også power metal og thrash metal elementer, og et nummer som "Impaled" nærmest et speed metal nummer (der er endog et par blastbeats her og der), og "I Want Nothing" er mere et power metal nummer henad det gamle Helloween.

Hunted's musik er på en gang kompleks med mange små detaljer, harmonier og, som sagt mange skift og stykker, men samtidigt, synes jeg, at bandet er gode til at bruge konventionelle former og strukturer fra specielt traditionel metal og power metal, hvilket gør, at, lige meget hvor underligt det bliver (og nogle gange roder Hunted sig altså ud i nogle ret viderekommende og nørklede ting), så vil der altid komme et eller andet, så man kan fange tråden igen, hvis man er blevet lost.

Hvis man er til power metal eller progressiv metal, synes jeg, man skal tjekke dette album ud, men man skal nok lytte det igennem et par gange for at kunne værdsætte det helt. Jeg synes i hvert fald, at "Welcome the Dead" er et fedt album.

Tilføj kommentar