THE HIVE MIND - Ghost Tapes

Udkom

Type:EP
Genre:Hard rock
Antal numre:5

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Stumperne samles

For bare to år siden måtte Diamond Drive dreje nøglen om. Aarhusrockerne valgte at gå i opløsning, og bandet forsvandt fuldstændigt – men det gjorde spilleglæden heldigvis ikke. I 2017 fandt fire femtedele af bandet atter sammen, tilføjede guitarist Asbjørn Pedersen, og THE HIVE MIND var født. Det nye rockband har altså spillet sammen i godt og vel et år, og nu er de klar med debutudgivelsen Ghost Tapes.

To the max!

Vær ikke i tvivl: THE HIVE MIND skruer op på elleve. Er du til melodisk hard rock af den pompøse og storladne slags, har du netop fundet dit nye yndlingsband – og så endda i Danmark! Den midtjyske kvintet fodrer lytteren med solide guitarriffs, store omkvæd og en sprød, moderne produktion. Inspirationen er tydeligvis hentet fra den nyere – især amerikanske – rockscene, men indimellem dukker der også elementer fra 90’ernes grungemusik frem.

Særligt ét band er ikke til at komme uden om: anseelige Alter Bridge. Stilen i både riffs og guitarsoloer leder tankerne hen på amerikanerne, og sommetider læner Troels Pedersens flotte vokal sig gevaldigt op ad både Myles Kennedy og Mark Tremonti. Dette høres tydeligt i ”Into the Ocean” og ”A New Disguise”, der begge fungerer rigtig godt – sidstnævnte minder endda også om Alice in Chains!

Men THE HIVE MIND er mere og andet end deres inspirationskilder. Det beviser de på pladens tre resterende numre, der alle er ganske afvekslende. ”Await the Day” leverer høj energi, en sjov melodi og en imponerende vokal. Sangen er i den blødere ende af hard rocken, men ikke desto mindre er den rigtig fængende. Godt arbejde! ”Cold Embrace” er pladens obligatoriske ballade, og det lykkes drengene at skabe en fin stemning. På ”Turn Around” bliver det atter tungt, og jeg synes faktisk, at bandet fungerer bedst i dette leje. Der må gerne komme lidt snavs under neglene.

Ghost Tapes er uden tvivl en stærk debut, og i mine ører er der kun ét problem: de ekstremt forstyrrende elektroniske effekter! Flere af numrene er infiltrerede af disse – og det er virkelig ikke nødvendigt! Man kan sagtens være moderne uden at spille elektropop.

Tracklist

  1. Into the Ocean
  2. Await the Day
  3. A New Disguise
  4. Cold Embrace
  5. Turn Around