HeyWire - HeyWire

HeyWire

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 2/10

Brugervurdering: 3,3/10 baseret på 4 stemmer.

Uhyre dårlig lyd ødelægger et i forvejen tyndt album.

Erfarne gutter dyrker idolerne

Danske Heywire spiller klassisk heavy metal krydret med progressive og symfoniske elementer. Inspirationen fra forbillederne Deep Purple og Dio, som de faktisk har været support for engang, er da heller ikke til at tage fejl af.
Til daglig hygger de i øveren hjemme i Fredericia, men nu er de aktuelle med deres selvbetitlede album ”Heywire”, og selvom intentionerne er gode, bliver pladen det dog aldrig. Langt fra!

Mage til dårlig lyd skal man lede længe efter

En vigtig regel her i livet er, at hvis man ikke har noget pænt at sige, så skal man bare holde sin kæft. Derfor har jeg mere end almindeligt svært ved at skrive en bare nogenlunde fyldestgørende anmeldelse af denne skive. Men lad os tage hul på det alligevel og kalde en spade for en spade.
Kort (og pænt) sagt, så er denne skive rigtig dårlig. Det første, der rammer en, er den absurd dårlige lyd. Produktionen og mixet (eller manglen på samme) lyder mest i retning af noget en flok efterskoleelever har lavet og med undtagelse af bassen, som faktisk er god og velspillet, lyder alle instrumenterne aldeles ringe.
Det er mig faktisk en gåde, at man kan udgive noget, der har en så dårlig lyd. At forsanger Anders Mandrup har en enormt tyk dansk accent i sit engelske, kan han jo næppe gøre for, men at især guitarerne og keyboardet lyder så forfærdeligt, som tilfældet er, er uforståeligt og når alle delelementerne lægges sammen, lyder det ganske enkelt ikke særlig godt.

Allermest katastrofal er guitaren. Dens lyd er for tynd, den stemmer af og til ikke og timingen i forhold til de øvrige instrumenter ligger helt skævt på slaget. Især på anden skæring, "Under the Sun", rammes der helt ved siden af i det dæmpede vers-riff og man må håbe for bandet, at det er mikset den er gal med og ikke guitarist Jay Jayson, for så må man næsten kunne finde et bedre alternativ.

Mangelfuld på alle parametre

Heywire nyder at spille heavy på hobby-plan, og deres passion for musikken gør dem sikkert til et glimrende party-band. Men så slutter det også der.
Jeg hører ikke til blandt de anmeldere, der nyder at svine et band til for at dyrke min egen selvfedme. Men i tilfældet Heywire kan jeg dog ikke se anden udvej end at lægge sandheden på bordet om, hvor mangelfuld pladen er på næsten samtlige områder. Selvom lyden havde været god, er materialet stadig alt for tyndt. Hist og pist er der et enkelt godt riff og nogle gode ideer, men trods de gode intentioner og den store passion for genren, kan drengene fra Fredericia ikke score mere end to små kranier. Sorry gutter, men det her er sgu en ommer.

Tracklist

  1. Never Blink Again
  2. Under The Sun
  3. Lean On Me
  4. My Way Out
  5. Running
  6. Could Have Told Me
  7. The Lost
  8. Love
  9. Soul Is Gone
  10. Scary

Kommentarer (3)

anders_9430

anders_9430

Indlæg: 1

Hysterisk morsomt!

Hej Lasse! Tak for sangen!
Dine enorme musikalske skygklapper og smalsporede indgangsvinkel til vores musik, gør din anmeldelse komisk.
Efter at have skimmet en flok af dine anmeldelser står det klart, at du totalt har misforstået anmeldertjansen, idet du ikke kan se ud over din egen forhave og objektivt formidle det produkt du lægger øre til. Vi er som læsere totalt uinteresserede i din personlige holdning til musikken, men forventer at få beskrevet det vi endnu ikke selv har hørt, i saglige vendinger. Er det en skabelon du bruger; jeg aner et mønster?
Det er forresten en ærlig sag at smide håndklædet i ringen og erkende egne begrænsninger inden for stil og genre.
Vi er nogle gamle røvhuller der ikke forgiver at være moderne eller nyskabende. Vi spiller fordi vi ikke kan la' være og produktionen er ganske rigtigt ikke så god som den kunne blive, men udtrykket er som vi ønsker det, din galde til trods.
At en guitar ikke behøver at sovses til ukendelighed i distortion, er en oplevelse du har til gode. Jeg er dog beæret over at du kan lide min baslyd, den har været undervejs siden du gik med ble. At jeg skulle have en voldsom accent og dansk udtale, udløste et latterbrøl, hvorfor finder du måske ud af på et andet tidspunkt.
Anmeldelse af Anmelder Lasse Jacobsen: 10 fuckfingre i røven!
PS: Passér ikke gaden når tourbussen kommer, bremserne kan svigte... ;-)
Mvh. Anders Mandrup, HeyWire

anders_9430 gav HeyWire - HeyWire 10/10.

Lasse Jacobsen

Anmelder

Indlæg: 11

Musikken er vigtigst - ikke min anmeldelse

Hej Anders,

Jeg fornemmer, at du ikke er helt tilfreds med min anmeldelse - det havde jeg heller ikke været, hvis jeg havde været i dine sko.
Jeg har selv spillet i et band, og ved at man bruger uendeligt mange timer i øveren; Man skriver musikken, øver den, ændrer på ting, forfiner detaljer osv osv... Derudover kommer så alle de timer man lægger i det uden for øveren...! Hvorfor? Fordi man har en passion og en kærlighed til musikken, og man glæder sig til at dele det med andre, ligeså snart man kan.
For mange musikeres vedkommende udgør musikken det meste af ens liv og derfor er det aldrig rart at få dårlig feedback. Når ens hjerte krænges ud, og folk bare tramper på det, bliver man vred. Ligesom dig...
Derfor skal du være fuldstændig ligeglad med min anmeldelse (det skriver du også at du er, men det virker ikke sådan..) og bruge din energi og din passion på at spille mere musik! Tag dine ti fingre ud af min røv, kom tilbage i øveren og skriv noget pissefed musik, og send det så dernæst til mig, så du kan vise mig, at jeg har taget fejl mht HeyWire. Jeg vil glæde mig til at høre det.

Mvh
Lasse Jacobsen

Lasse Jacobsen gav HeyWire - HeyWire 1/10.

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 45

Hvad skal man forvente???

Normalt er jeg ikke den, som skriver frem og tilbage herinde. Faktisk er det "kun" blevet til 3 anmeldelser.
Fair nok! Jeg ville jo nok tage et job her, hvis det havde min helt store interesse......
Men når jeg læser hvad der bliver skrevet her, så føler jeg alligevel ikke at jeg bare kan sidde tilbage med hænderne i skødet og lader som ingenting.
Lasse Jacobsen har skrevet en anmeldelse og den kan man så værre enig i eller ej.....
Sidste gang jeg tjekkede, levede vi endnu i et frit land.....
Og uanset når man anmelder musik, så vil ens personlige ører altid præge en evt. anmeldelse. F.eks skulle jeg anmelde en "Black metal" plade, så ville den med garanti få lav karakter. Black metal er bare ikke mig!
Jeg er interesseret i at hører folks meninger, og uanset om man er enig eller ej, så giver jeg aldrig folk 10 "fuckfingere op i røven" eller snakker om svigtende bremser på en bus.
Om det er sagt i sjov eller ej, er sådan set sagen uvedkommende.....
Sagen er den, at når man udgiver musik så skal man regne med at man kan få på puklen ved div. anmeldelser. Og kan man ikke klarer det, så skal man nok finde noget andet at lave.
Nu er det jo ret grove beskyldninger som der er kommet her, så jeg har lige tjekket HeyWire's andre anmeldelser andre steder. Jeg har fundet at i både Tyskland og andre steder her i DK., der er der den samme mening som her. Den plade duer bare ikke!! og div. karakter ligger i bunden over alt.
Dermed ikke sagt at HeyWire er et dårligt band..... Slet ikke..... Jeg har den dybeste respekt for dem som prøver at komme frem på i forvejen en svær scene.
Desuden så kan jeg ikke selv synge og mit guitar spil rækker kun til lejerbålet.
Men jeg skal jeg anmelde her, og jeg kan kun gøre det udfra den ene sang som er lagt op her, så er det absolut ikke noget som jeg vil have i min cd afspiller. Og det lyder til at Lasse har ret langt hen af vejen. Der er meget at forbedre...... rigtig meget...... for i mine ører lyder det virkeligt dårligt.....
Men som skrevet, så har jeg kun hørt denne ene sang, men det er også rigeligt for mig.
Jeg vil helt klart anbefale HeyWire at få tjekket deres bus inden de skal på tour, for jeg har på fornemmelsen at jeg ikke er den eneste som er enige med Lasse og jeg gider sku' ikke blive kørt ned bare for at sige det her.
Nu vil jeg gå ned og lytte til en 9 cylindret Sulzer motor på 12000 HK, den lyder meget bedre end det som jeg kan hører her.
Held og lykke til HeyWire. Jeg tager hatten af for at I har holdt sammen så længe, men måske findes jeres publikum ikke på denne hjemmside?

Jesper Beck gav HeyWire - HeyWire 1/10.

Tilføj kommentar