Heart of a Coward - Hope & Hindrance

Hope & Hindrance

· Udkom

Type:Album
Genrer:Metalcore, Hardcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Heart of a Coward, der er et metalcore-band fra Storbritannien og blandt andet inkluderer et tidligere Enter Shikari-medlem (så er stilen ligesom lagt), er netop nu ude med deres debutalbum, Hope and Hindrance.

Intronummeret "Motion" starter stille og atmosfærisk ud, en udmærket åbning til et album, der udover alle metalcore-klichéerne, faktisk rummer en del atmosfæriske og til dels episke elementer. Lyrikken omhandler i store træk samfundsfordømmelse og længslen efter frihed, som man også hører det hos band indenfor genren, som fx Caliban og Killswitch Engage – og så selvfølgelig, som albummets titel hentyder til, håb og forhindringer.

Omkvædene er meget melodiske med en til tider ren vokal, der akkompagneres af growl og utydeligt, små-episk mandekor – generelt har Heart of a Coward lagt meget vægt på den melodiske del af musikken. Forsanger Jamie skal have credits for at synge med så meget følelse, for netop fordi vokalen spænder så vidt og han styrer den så godt, bliver Hope and Hindrance’s helhed så atmosfærisk, som man sjældent oplever det med metalcore.

Hope and Hindrance er helt bestemt et ganske udmærket debutalbum, der ikke bare drukner i mængden af middelmådige metalcore-bands, som der efterhånden er uhyggeligt mange af. Hope and Hindrance indeholder en del episke og til tider elektroniske elementer, og her findes den variation, som netop gør metalcore fedt, også for dem, som ellers er af den mening, at metalcore er fesent - inklusive mig selv. Trackliste 1. Motion 2. All Eyes to the Sky 3. Around a Girl (In 80 Days) 4. We Stand As One 5. Light 6. Shade 7. Nightmare 8. Hope and Hindrance 9. And Only Time Will Tell 10. Break These Chains