The Haunted - The Dead Eye

The Dead Eye

/ EMI · Udkom

Type:Album
Spilletid:54:56
Antal numre:13

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Når bands med en etableret lyd prøver at forny sig har det for det meste kun to mulige resultater; enten fejler man fuldstændigt og skaber vrede hos fanbasen (se Metallica, Judas Priest) eller man formår at forny sig samtidig med at man vedholder sig de gamle fans' loyalitet (se Paradise Lost, Amorphis, Entombed, Slayer). Om de svenske Thrashere her falder i den ene eller den anden grøft vil jeg ikke udtale mig om, det vil tiden kun vise, men jeg er dog mere forundret end jeg er begejstret over deres nyeste udspil. Den vellidte aggressive thrash stil a'la Dark Angel og Slayer er mestendels veget til fordel for en stil der kunne beskrives som Metallica meets Metalcore meets Industrial. Især åbner duoen "The Premonition" og "The Flood" minder en om Metallica anno "...And Justice For All", selvom man ikke helt slipper sin egen identitet på disse numre. Værre bliver det med numre som "The Fallout" og "The Stain", hvor der endda forekommer en slags Trip Hop trommer, der for min del er med til at tage entusiasmen over denne skive. Desuden er de mere traditionelle numre aldeles ikke af vanlig standard, det hele lyder mere fremprovokeret end ærligt håndværk. Der er dog stadig gode numre at finde på "The Dead Eye", som "The Flood", "The Crowning" og den monumentale "The Guilt Trip". Sidstnævnte er det eneste eksperiment der i mine er lykkedes bandet, de fleste andre nummer ender med en dårlig eftersmag i munden på en. "The Dead Eye" er muligvis den mest kontroversielle Metal skive i år, så må vi se om det lykkes for bandet at holde succeskursen man satte med deres forrige skiver.

Kommentarer (6)

Deranged_666

Indlæg: 5

Jeg syns helt klart at dette

Jeg syns helt klart at dette album er det bedste the haunted har lavet til dato.. på grund af dens variation..

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Vi vil have energien fra det

Vi vil have energien fra det første album og den kompromisløse Thrash...

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

nemmmerlig Jimmydreng

nemmmerlig Jimmydreng

Insomnia

Indlæg: 7

Fantastisk album! Det

Fantastisk album! Det fortjener mere end 60% !

Lau

Lau

Tidligere anmelder

Indlæg: 20

Deres bedste album? NEJ!

Deres bedste album? NEJ!
Men så absolut heller ikke det dårligste.
Jeg syntes helt klart at The Dead Eye fortjener mindst 80%. Super fedt album der viser at bandet formår at sætte fede numre sammen med god variation. Og vigtigst af alt så er dette det af deres albums som tydeligst viser Peter Dolvings enorme talent. Kæft han spænder bredt!

Albummet kommer bestemt ikke op på siden af hverken debuten eller One Kill Wonder, men det er langt bedre end Made Me Do It og hvis ikke bedre, så i hvert fald på niveau med rEVOLVEr.
80 stive pikke herfra.

mørbrad

Indlæg: 19

Jeg syntes denne plade

Jeg syntes denne plade fortjener 80-90%
Jeg kan godt lide den drejning de har taget syntes man kan sammenligne det lidt med in flames.. men det jo smag og behag..
Peter gør det helt vildt godt på denne plade..

Tilføj kommentar