Hacride - Amoeba

Amoeba

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Death metal
Spilletid:54:21
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Franske Hacride er et band som jonglerer med en masse forskellige musikalske elementer. På pladen "Amoeba" forefindes således alt lige fra “right in your face" Meshuggah rytmer, fede melodiske passager, aggressive skrig samt fed ren vokal. Udover parallellen til Meshuggah, så er der også en del Devin Townsend elementer på denne her skive. Faktisk minder Hacride meget om hollandske Textures. Hacrid spiller på mange måder samme form for teknisk, energisk samt melodisk metal musik. Ligesom Textures' "Drawing Circles" er Hacrides “Amoeba" da også en vidunderlig alsidig plade, som veksler mellem brutalitet og melodi, mellem energisk råbevokal og flot kontrolleret ren sang. Hacrid er også et band der søger inspiration fra alternative musikalsk/kulturelle lejre. Lyt til sangen "Liquid" og associationerne til Sepulturas “Roots" plade burde skinne igennem. Styrken hos Hacride er uden tvivl, at de mestrer at syntetisere kompleksitet med fede melodier. En anden styrke er, at bandet tør at slippe gassen af ballonen og ligesom lade melodierne være varemærket på pladen. På den måde føles det ikke kun som om at man hele tiden bombarderes med forskellige rytmeskift (hvilket man gør), men at man også får lov til at svæve med de fede melodier som Hacride ligger for dagen.

Jeg ved sgu ikke rigtigt om Hacride har nogle svagheder. Såfremt at jeg skulle nævne en er det nok at bandet til tider cykler lidt for meget rundt I Meshuggah clicherne. Dette har dog ikke nogen større betydning for helheden, da "Amoeba" har så mange andre tiltalende elementer at det på sigt kompenseret for dette uskyldige "sløvsind".

Alt i alt kan man sige, at Hacride med CD'en "Amoeba" har skabt en fænomenal skæv skive med en masse fede melodier til følge og som uden tvivl er et band som har en stor fremtid foran sig.

Tilføj kommentar