Gronholm - Silent Out Loud

Silent Out Loud

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Heavy Metal
Spilletid:41.28
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Den finske guitarist Mika Grönholm skabt projektet Grönholm i 2009. Markku Kuikka (vokalist), Jupi Hjelt (bass) og Tom Rask (trommeslager) sluttede sig til projektet efter at have hørt nogle demoer fra det første album. Ideen bag denne trio er at skrive og indspille musik i egne ''hjemmestudios'' og tilføje deres egen stil og lyd, uden at rejse mellem hjem, øvelokaler og lydstudier. Til dags dato har Grönholm lavet to albums: Eyewitness of Life (2010) og det nyudkommende album Silent Out Loud.

Albummet er en blanding af a genrer, den mest prominente er en hard rock vokal, leveret af Markku, som leder tankerne mod 80er hard rocken. En anden meget prominent del af albummet, er guitarspillet som er er inspireret af en melodisk metal og en lettere progressiv stil, med lange guitar soloer der til tider nærmest virker virtuost. Lidt i stil med Steve Vai, Joe Satriani og lign, men formår aldrig at nå op i lige så høj en kvalitet. Trommespillet følger hard rock stilen som vokalen ligger op til, mens bassen er mere metal orienteret.

De sidste tre sange på albummet ''Set The Stones'', ''Dawn of A Dream'' og ''Away'' er dem som skiller sig mest ud i forhold til resten, da de skifter til akustiske ballader, meget i stil med 80ernes glam rock, og siger mig som sådan ikke ret meget.

Alt i alt er der her tale om et ok over middel album, og er i hvert fald en lytter værd. Dog ikke noget som imponere mig synderligt, eller noget jeg tror jeg vil lytte igennem specielt mange gange.