Fox King - Fox King

Fox King

Udkom

Type:EP
Genre:Rock'n'roll
Antal numre:4

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Nordjysk orange trio

Fox King er en nordjysk trio, som spiller god gammeldags rockmusik. Tidligere bands fra den nordjyske muld har måttet ladet medlemmer sive, og de udgåede medlemmer har til sidst har fundet sammen og er blevet til den trio, som nu er Fox King. På ganske kort tid har de spillet på mange diverse spillesteder og er ved at skabe et navn for dem selv, og nu har de så udgivet deres første udspil af samme navn.

Lidt for velkendt

At beskrive Fox King er både irriterende let og samtidig utrolig svært. For lyden er bestemt hørt før. Men der er mange små spor rundt omkring af alle de forskellige inspirationskilder, hvad enten det er Alice in Chains eller Dizzy Mizz Lizzy. Især den sidstnævnte får man ofte en snært af, da Philip Leeholms underspillede stemme får en til at tænke på Tim Christensen. Musikken derimod er mere i den hårdtslående ende af rocken, hvor vi med numre som ”Closed My Eyes to See” eller åbningsnummeret ”Chasing Sunset” får en bid af den aggression, som er godt kendetegnet ved Fox Kings bud på rockmusik. Denne type musik har dog godt af en lille form for forudsigelighed for at være helt klar til masserne, og Fox King træder tit ud på nogle bredder, hvor de ikke helt er klar endnu, med stykker som desværre ikke er 100 % tight. En skam, da de ellers har fat i den lange ende med deres ørehængende riffs. Et andet lille aber dabei er Philips sangteknik. Den passer helt sikkert godt i det akustiske Tim Christensen-lignende univers, men i det her segment burde der være meget mere crunch, smæk, vrede og råben. Den lette og til tider Papa Emeritus-nasale vokal passer ikke helt overens med det musikalske udtryk, som kommer fra resten af bandet, desværre. Det er en stemme, som ville passe perfekt til rockmusik i førnævnte bands som Dizzy Mizz Lizzy eller for den sags skyld Ghost, men i denne type skid-på-alting-rebel-rock skal der noget andet til.

Nummeret ”Come Undone” er klart skivens stærkeste track, og de første 30 sekunder brager derudad med en vanvittig kraft, som sparker en nådesløst i rævhullet! Der er virkelig smæk for skillingen, og det er klart den sti, jeg håber at se mere fra hos Fox King.

 

 

Tracklist

  1. Chasing Sunsets
  2. Closed My Eyes To See
  3. The White Line
  4. Come Undone

Tilføj kommentar