Springtime
Fall From Grace - Fait Accompli

Fait Accompli

Udkom

Type:Demo
Genrer:Hard rock, Rock
Spilletid:34:03
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Nå, lad os så se om der er sket forbedringer siden jeg for godt halvandet år siden sad med Fall From Graces demo, "Gracious". Dengang rynkede jeg lidt på næsen af at genrerne var for blandede. En kritik som nok bundede i, at jeg syntes de skulle vælge den hårde rock frem for metal som deres primære genre.

Nu viser det sig, med udgivelsen af EP’en "Fait Accompli", at mine ønsker kun delvist er blevet opfyldte. I hvert fald virker denne udgivelse langt mere struktureret end demoen, hvilket bestemt gør "Fait Accompli" til en behagelig oplevelse. EP'en fungerer langt mere som en helhed end det var tilfældet med demoen. Dertil skal det selvfølgelig også siges at det logisk nok er lettere at få en EP til at fungere som en helhed.

Dog må jeg sige, at der så er til gengæld er kommet en ny ting, som jeg ikke ligefrem klapper i hænderne af; Fall From Grace lyder til tider alt for meget som Staind. Det er der jo egentlig ikke noget i vejen med, bortset fra at Staind aldrig har været blandt de mest udfordrende og spændende bands. En anden, og langt mere spændende reference er dog amerikanske Deftones, fra hvem Fall From Grace har "lånt" nogle aldeles spændende elementer. Men desværre går der lidt for meget ligegyldigt nu-metal i den engang imellem.

"Fait Accompli" fungerer som en fin helhed, men desværre er det en helhed som stadig udspilles på et middelmådigt niveau. Der er helt klart potentiale i dette danske band, og med deres nye EP kan de egentlig også sagtens måle sig med mange af de amerikanske nu-metal-bands, men lad os håbe at disse danske fyre ikke blot vil nøjes med det. I hvert fald vil jeg håbe på at næste udgivelse vil have et noget mere personligt præg.

Imusic

Tilføj kommentar