Dying Fetus - Reign Supreme

Reign Supreme

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Med brutaliteten i højsædet brager Dying Fetus der ud ad

Langt om længe er turen kommet til en anmeldelse af Dying Fetus syvende Reign Supreme. Dying Fetus startede karrieren tilbage i 1991, dengang hvor dødsmetallen for alvor kom på banen. Bandet har gennem alle årerne været kendetegnet ved brutalitet, teknisk snilde og at tilføre numrene en hvis form for grindcorestruktur. Derudover har bandet aldrig været bange for at blande politiske temaer ind i deres tekster, hvilket har givet dem et vidst "politisk grindcore" image. Mit eget kendskab med Dying Fetus starter med Reign Supreme, hvilket nogle vil mene kandiderer til helligbrøde, men det skal ikke afskrive mig for at dykke ned i bandets nyeste brutale udspil.

Albummet starter lige på og hårdt med "Invert The Idols", hvor der fra start skydes riffs af, og de tunge trommer brager derudaf. Vokalen sætter ind med en vekslen mellem råbende growl, og den mere dyriske dødsgrowl, hvor ordene er svære at skelne fra hinanden. Derudover er skifter tempoet mellem at være hurtigt og endnu hurtigere, hvor brutaliteten øges. Desuden er der blevet plads til små instrumentelle passager, hvor det især er riffsne som bærer.

Bandet redefinerer på ingen måder den klassiske dødsmetal med Reign Supreme. Tværtimod er albummet skoleeksempel på, hvordan et ordentlig dødsalbum skal skæres, og man bliver konstant bombaderet med hvinende riffs, teknisk stærke trommer, og en vokal som vil gøre selv den mørke selv bange. Dying Fetus formår langt hen af vejen at bringe orden i det kaos som dødsmetallen ofte er, og med en teknisk høj genialitet, har bandet skabt en skive som bestemt er lytteværdig.

Alt i alt har Dying Fetus leveret en skive, som går rent ind, hvis man er til klassisk dødsmetal. Albummet emmer af brutalitet, og den tunge dyriske vokal er med til at sætte en fed streg under, at Dying Fetus i dag er en af bannerførerne indenfor den klassiske død.

Her er et af skoleeksemplerne på, hvordan dødsmetal skal skæres.

Tracklist

  1. Invert the Idols
  2. Subjected to a Beating
  3. Second Skin
  4. From Womb to Waste
  5. Dissidence
  6. In the Trenches
  7. Devout Atrocity
  8. Revisionist Past
  9. The Blood of Power