DTHRNR - South Haven

South Haven

Udkom

Type:Album
Genre:Hardcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Volapyk

DTHRNR, der udtales Dethroner, startede i 2015 og består af fem unge rødder. Vennerne kan skrive både CABAL, Evra og Lost in Despair på cv’et, og allerede her kan vi spore os ind på bandets genre: moderigtig core – med kant! Efter lange dage i øveren og en pæn mængde koncerter er kvintetten nu klar med deres debutalbum, South Haven.

Raffineret, men råt

Pladen leverer beatdown hardcore af ganske høj kvalitet. Der er aggression og frustration for alle pengene, men DTHRNR får også sneget nogle melodiske elementer ind, hvilket skaber et spændende univers. Flere steder titter inspirationen fra klassisk deathcore også frem – fx gennem dissonante guitarer og en sønderknusende vokal, der i visse breakdown-passager minder om mægtige Phil Bozeman fra Whitechapel.

Produktionsmæssigt er der heller ikke meget at udsætte på South Haven. Skiven er produceret af Chris Kreutzfeldt fra CABAL, og han er nået frem til en raffineret lyd, der stadig har masser af bid. Det er i det hele taget et meget troværdigt lydbillede, der præsenteres: Melankoli og vrede lurer alle vegne, hvilket passer fortrinligt med bandets sangtekster. Jeg tror sgu på, hvad frontmand Neema prædiker!

South Haven er på alle måder et ambitiøst og gennemslagskraftigt udspil, og drengene har skruet op for samtlige parametre. Guitarerne er svøbt i et tykt lag distortion, trommer og bas hamrer af sted, og vokalen klæder det samlede udtryk; den er lige præcis særegen nok til, at DTHRNR får deres egen lyd, men også konform nok til at passe i beatdown hardcorens typiske genrekasse.

Udover Neemas stærke vokal byder albummet på ikke mindre end fire gæstesangere – alle fra danske corebands. Dette giver en fin afveksling i lyden, men at smide en gæst ind på fire ud af otte reelle numre, er måske lige i overkanten. Det fjerner fokus fra DTHRNR.

Et par af skivens numre formår ikke at være voldsomt fængende, men generelt er niveauet rigtigt højt. ”Misery” starter albummet med manér, ”Constant Battle” bider sig fast i hukommelsen, og ”Sorry” har en fantastisk atmosfære. Men hold nu op, hvor albumlukkeren ”Reasons To Stay Alive pt. 2” støjer! Spring bare over det track, venner.

South Haven er solidt håndværk, og DTHRNR er helt sikkert et band, vi kommer til at høre mere til – og tak for det!

Tracklist

  1. Dethroner
  2. Misery (feat. Nicolai Lindegaard of Road To Manila)
  3. Above All (feat. Chris Kreutzfeldt of CABAL)
  4. Never Enough
  5. Constant Battle (feat. Simon Shoshan of Lifesick)
  6. South Haven
  7. Pain (feat. Jesper Gün of Ghost Iris)
  8. Sorry
  9. Reasons To Stay Alive pt.1
  10. Reasons To Stay Alive pt. 2

Kommentarer (1)

Drutilfreds...

Hardcore?

8 kranier... Laver du sjov?