Interview med DTHRNR

DTHRNR DTHRNR

Danske DTHRNR imponerede Detektoren. Derfor fangede vi bandet til en lille snak. Læs med her, hvor drengene lufter deres humor og fortæller om debutalbummet South Haven.

Hvad fik jer til at starte bandet?
Det startede egentlig mest med, at Neema (vokalist) manglede et band og spurgte rundt i kredsen. Vi ville bare spille tungt og dumt. Det blev det næsten også, men der er jo altid plads til fordummelse.

I kalder jer DTHRNR aka ’Dethroner’. Hvem er det, der skal vippes af tronen?
Emil (guitar): Er det ikke bare dem alle sammen eller hvad?

Jeres debutalbum har fået titlen South Haven. Hvorfor lige den titel?
Jamen, vi både boede i Sydhavn og øvede i Sydhavn i perioden. Cirka dét.

Hvordan vil I selv beskrive South Haven?
Den er ret fin. Vi boede og øvede i den rige og gode del. Ret stille og roligt område, hvor der var alt, vi havde behov for. Men vi var jo ikke langt fra Mozarts Plads, hvor der var et par stabbings. Hele albummet handler sådan set også bare om Neema, og hvordan han havde det i den periode. Det blev lidt mere dystert, end vi regnede med. 

I spiller hovedsageligt hardcore, men jeg hører også en del deathcore-elementer og melodiøse indspark på South Haven. Hvem og hvad er I inspireret af?
Vi har alle været i miljøet i mere end 10 år, så idéerne kommer mange steder fra. Men hovedsageligt kommer inspirationen fra tysk beatdown. Det resterende er bare som krydderi; som en undskyldning for, at vi ikke kan finde ud af at synge teksterne på tysk. 

Pladen er produceret af jeres kammerat Chris Kreutzfeldt fra Cabal. Er der nogle ulemper ved at lade en ven producere – eller gik alt som smurt?
Egentlig gik det rigtig godt, og vi er godt tilfredse med resultatet. Vi føler bare, at han har brugt mere tid på Cabal end os. Vi giver ham dog en chance mere på næste udgivelse.

Et par af jeres singler er blevet udgivet via Hardcore Worldwide. Har I mærket nogen interesse fra udlandet?
Vi er faktisk blevet kontaktet af et par stykker – mest østeuropæere og lidt tyskere. Ved ikke lige, hvad det er for en vibe, vi udsender. Men det er altid fedt at blive anerkendt.

Hvordan skal man opleve DTHRNR – live eller på plade?
Det kommer vel an på personen. Nogle numre som fx ”Reasons to Stay Alive pt. 1” har også bare en bedre jeg-er-trist-og-vil-gerne-være-mere-trist-vibe, som ikke fungerer så godt live. På pladen kan man bare ikke se, at vi løfter vægte, så vi siger live. 

Lad os drømme lidt: Hvilket internationalt band og hvilket dansk band vil I allerhelst dele scene med?
De her dage er det Knocked Loose – og det er bare, så vi kan se dem live selv. Der er ikke nogen danske bands, for de gode bands er alle vores venner, og de skal ikke tro, at de er noget.

Tak for jeres svar! Hvad er planen for den nære fremtid?
Fremtiden er lidt hemmelig. Der er lidt tour ved at blive planlagt. Der er lidt plade ved at blive planlagt. Det er stadig DTHRNR – men lidt anderledes og uset i Danmark. Chris Kreutzfeldt kommer bag knapperne igen, fordi andet valg ville være dumt.

Tilføj kommentar