Docker's Guild - The Mystic Technocracy (Season 1: The Age Of Ignorance)

The Mystic Technocracy (Season 1: The Age Of Ignorance)

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Hard rock
Spilletid:79.24
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dockers Guild er et soloprojekt af den italienske Douglas R. Docker. Han har selv skrevet og komponeret numrene, men har fået hjælp af en lang række musikere, som er anerkendte verden over, til at lave The Mystic Technocracy. Det er en rock-opera, der strækker sig over fem sæsoner. The Age Of Ignorance er den første sæson, og jeg synes selv, at han har lavet noget overraskende godt.

Musikken er generelt meget melodisk. Det er selvfølgelg nødvendigt, når det er en rock-opera. Metal-elementet er dog stadig tydeligt, uden at overskygge operaen. Metaldelen er progressiv. Han synger selv, og han er god til det. Han synger meget rent, nærmest som en alien. Han får dog også lidt hjælp af andre, så det er ikke altid ham man hører, men generelt er niveauet meget højt. Selve operaen er en sience-fiction opera, og det kan man godt høre. Musikeren bag det er keyboardspilleren, som spiller med meget computer-agtigt og futuristiske toner. Når man taler om futurismen i dette album, så fylder den utrolig meget. Det er som om at der er gjort næsten alt for at man skal få følelsen af at man står i år 4264 og lytter til dette album hjemme i sin stue. Det virker utrolig godt, for man får virkelig den følelse. Læner man sig tilbage og lukker øjnene, så falder man ned i en futuristisk verden, som man selv har formet. Har man læst op på historien, er store dele af den dog formet for en. Det er meget svært at sætte finger på hvilken slags musik det er. Det er en opera med elementer fra den progressive metal, men det er meget svært at sammenligne. Det tætteste vi kommer på er nok meget melodisk Mastodon.

Season 1: The Mystic Technocracy er et album, man selv skal lytte til, for at få en ide om hvad det er. Dog synes jeg at det er en god blanding af opera og metal, og at Douglas har sat nogle gode numre sammen. Season 1: The Mystic Technocracy er spændende, og man får lyst til at følge med i de resterende fire sæsoner, når de udkommer.

Trackliste

1. A Matter of Energy 2. The Mystic Technocracy 3. Darwin's Tears 4. Norse Cosmogony (Part 1) 5. Norse Cosmogony (Part 2) 6. Judeo Christian Cosmogony 7. The Divine Comedy 8. Legion of Aliens 9. Loving the Alien 10. The Gem of Love 11. The Secret of DNA (Part 1) 12. Purple Orb 13. The Secret of DNA (Part 2) 14. Prophecy 15. Black Swans

Det eneste jeg kan finde er det her preview af A Matter of Energy. Så kan du selv bedømme, og eventuelt skrive din mening i kommentarerne.

Her er et længere preview af albummet, hvis du finder det interessant.