Die Apokalyptischen Reiter - Tiefer

Tiefer

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Folk metal
Spilletid:36.54
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Die Apokalyptischen Reiter er tilbage på krigsstien med det interessante dobbeltalbum, Tief.Tiefer! På anden del, Tiefer, leverer bandet akustiske genindspilninger af ni numre…

Introduktion

Det tyske band, Die Apokalyptischen Reiter, har været på banen siden 1995, og bevæger sig inden for Heavy Metal med Folk og Industrial elementer. Tidligere var deres musik hårdere, og de gav den gas inden for Death / Folk med både engelske og tyske tekster. I dag synges der udelukkende på tysk. Die Apokalyptischen Reiter har udgivet ni studiealbums, hvoraf det seneste er dobbeltalbummet, Tief.Tiefer.

Gennemgang

Tief.Tiefer, der udkom via Nuclear Blast den 30. maj, består af to cd'er: Tief, der indeholder 11 nye numre og Tiefer, der indeholder ni genindspilninger af ældre numre. Her tager vi et kig på anden del, Tiefer, der rummer 9 ældre numre, leveret i akustisk form… Albummet skydes i gang med nummeret "Die Zeit", der er et enkelt og let nummer, hvilket virkelig understreger at vi nu er i en anden boldgade end på første del, Tief. Nummeret har en knapt så happy tekst – og dog, for den handler om at være fastgroet i et forhold med en kvinde, der er efterhånden er helt uden følelser og kærlighed, hvilket udløser utroskab og en form for glæde ved at være eftertragtet andetsteds – en lille "dagligdags" historie, der leveres på en vældig opløftende måde. Temaet gennem hele Tiefer er – ud over at være akustiske udgaver af bandets ældre numre - kærlighed, lyst og lidenskab; En afslutning ét sted betyder en begyndelse et andet sted. På Tiefer er de akustiske udfoldelser med Folk elementer spillet på en utroligt opløftende og let måde – som f.eks. på nummeret "Flieg mein Herz", der er rigtig lækkert skruet sammen med akustisk guitar, klaver, keyboard og utroligt velklingende og rummelig bas og trommer – nummeret har desuden i et ganske kort øjeblik et touch af jazz. På albummet finder vi dog også numre, som "Die Leidenschaft", hvor vi får et rigtigt godt mix af Folk og melodi i form af strygere. På dette nummer er klaver, trommer og bas også tre stærke elementer – men har får de et ganske fint løft af orkestertonerne. Nævnes skal også den helt eminente lyd på begge albums – jeg er pænt begejstret for produktionen, der er mere end bare perfekt!

Konklusion

Tief.Tiefer er endnu et lækkert album fra Die Apokalyptischen Reiter. Tiefer er ganske specielt, idet bandet leverer ni af deres ældre numre i rigtig lækre akustiske versioner. Der er måske ikke just Heavy Metal over Tiefer, men numrene bliver leveret på en utrolig lækker og original måde, så jeg tror at de fleste fans vil synes godt om de friske versioner af f.eks. "Terra Nola" og "Der Wahnsinn", hvor essensen stadig er bevaret.

Her får du nummeret Die Zeit fra anden del af Tief.Tiefer:

Tracklist

  1. Die Zeit
  2. Der Weg
  3. Friede sei mit Dir
  4. Flieg mein Herz
  5. Das Paradies
  6. Die Leidenschaft
  7. Auf die Liebe
  8. Der Wahnsinn
  9. Terra Nola

Tilføj kommentar