Dichotomy - Paradigms

Paradigms

Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Melodisk Death Metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Måske bliver den som whiskeyen bedre med tiden.

Det er ikke tit, man hører metal fra Irland, men her kommer Dichotomy med deres debut, Paradigms.

Dichotomy beskriver deres stil melodic tech-death metal, og henviser til inspirationer som Death, Necrophagist, Gojira and Opeth. Bandet blev dannet i 2010 med en vision om at kombinere death metals teknikalitet med groove og musikalitet fra andre genre.

Paradigms åbner med et lille akustisk guitar-stykke, der lyder rigtig fint. Men det fremstår nu ikke som en særlig naturlig indgang til næste nummer, "The Sentient Oppressed", der fra start kører som teknisk death metal. Navnlig guitar arbejdet er godt, og der indarbejdes nogle melodiske passager på en rigtig fin måde. Tempoet er i forhold til anden teknisk death metal måske lidt lavere, men det gør ikke noget. Faktisk forekommer tempoet at klæde musikken rigtig godt. På den måde fortsætter Paradigms. Det er godt udført, og navnlig måden mere melodiske elementer indarbejdes på, er en stor kvalitet ved Dichotomy og Paradigms.

Alligevel har jeg svært ved at holde fokus på Paradigms igennem den ellers kun godt en halv time, den varer. Det er – som det fremgår – ikke fordi, der ikke er tale om gode numre; hvert nummer er faktisk isoleret set godt. Der er ikke fyldere her – hvilket vel også ville være sært med dén spilletid. Men jeg har omvendt svært ved at pege på et favoritnummer. Og det er nok dér, mit problem med Paradigms ligger: Den flyder sammen. Man bliver så at sige nok bombarderet med melodisk og teknisk veludført death metal, men der mangler noget variation. Det skyldes til dels, at vokalen til trods for behjertede forsøg på variation ikke er helt stærk nok.

Samlet set må jeg konstatere, at selvom jeg ikke kan sætte en finger på Paradigms, så kommer jeg næppe til at sætte den i spillen igen, og det må trods alt være en væsentlig parameter at måle en udgivelse på.

Nu kan man så indvende, at det jo er en strengt subjektiv vurdering, og det står jeg gerne ved. Så i retfærdighedens navn vil jeg nævne, at jeg kan se, at andre anmeldere der ude på det såkaldte internet finder betydelig større fornøjelse ved Paradigms end jeg. Så konklusionen må vel være, at dette er en på mange måder veludført teknisk death metal udgivelse med gode melodiske elementer, som mange genrefans sikkert vil finde større glæde ved end jeg…

Tracklist

  1. Empyrean (Instrumental) 1:04
  2. The Sentient Oppressed 4:00
  3. All-Seeing Eye 5:26
  4. Polarity 3:56
  5. No Catharsis 5:00
  6. Covenant Of the Forsworn 3:55
  7. Alea Iacta Est (Instrumental) 4:26
  8. Of Strife of Discord 5:10

Tilføj kommentar