Desultory - Counting Our Scars

Counting Our Scars

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Death metal
Spilletid:41.42
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Desultory er et svensk dødsmetalband, der var aktive i 1990erne og således en del af den første bølge af svensk dødsmetal, der var en del mere beskidt og brutal end den melodiske dødsmetal, som svenskerne normal sættes i forbindelse med nu om dage.

"Counting our Scars" er gruppens første album i næsten femten år, og jeg synes da, det er noget af et udmærket comeback.

Stilen er dybest set svensk old school dødsmetal, men med en lidt mindre beskidt lyd og et lidt mere melodisk væsen end hos mange af de tidligere 90eres svenske dødsmetalbands. Det skal dog siges, at der ikke menes melodisk som i moderne melodød, men at Desultory gør brug af melodiske guitar-temaer, lidt på samme vis som Paradise Lost gjorde i deres storhedstid (uden, at Desultory overhovedet kan kategoriseres som et death-doom band).

Der er også mange thrash elementer, og egentligt synes jeg, at Desultory ligger mere i en slags death-thrash genre med growlede vokaler, enkelte blastbeats her og der samt typisk dødsmetal riffage, men de blandets sammen med mere uptempo 80er thrash trommer og guitar riffs, og det virker fortrineligt.

I det store hele er "Counting our Scars" et ganske solidt death-thrash album, og det er da også betryggende, at svenskerne stadig kan lave god gammeldags old school dødsmetal.