Defecto spiller koncert på Næstved Metal Fest 2024.
Defecto - Excluded

Excluded

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9,5/10 baseret på 2 stemmer.

Sindssygt tight album

Defecto har lavet et konge album

Lige fra start af med titelnummeret til deres debutalbum ”Excluded” bliver man inviteret indenfor i det fantastiske univers. Et mix af Dream Theater og Metallica bliver der skrevet på deres facebook-side, ja det er da rigtigt nok, men der skal dermed tilføjes, at selvom der er genkendelige lyde derfra, så vil jeg personligt mene, at de stadig har deres helt egen lyd.

Og tilsammen laver de noget meget unik musik, det er tydeligt at høre, at deres samarbejde i gruppen bare virker, og at de hver især spiller en vigtig rolle, for at få det til at fungere.

Med Nicklas’ overdrevet fede vokal, der skifter mellem power metal og growl, de vilde riffs, der bliver spyttet ud, den sublime basslyd og et trommespil, der er til UG, er jeg ikke i tvivl: Defecto kommer til at lægge Danmark ned med det her album, og forhåbentlig får de sat deres spor i det store udland.

Her på hm.dk er vi stolte af at kunne repræsentere dem med en anmeldelse.

Hvem er Defecto?

Defecto er et band, der blev skabt i juni 2011. De har lavet en EP, Defecto, udover deres debutalbum. Deres EP blev i 2012 belønnet med en UMA (Underground Music Awards) for ”Best Metal Act”.

Defecto’s debutalbum “Excluded” er indspillet og produceret af den berømte producer Flemming Rasmussen og producer Jan Langhoff i Sweet Silence-studierne.

Melodisk til fingerspidserne

Som før nævnt bliver dine ører lige fra starten af blæst godt og grundigt igennem af åbningsnummeret ”Excluded”, og det fortsætter stort set hele skiven igennem. Numre som ”Drifting In To Blackness”, ”Desperate Addict” og ”Dont Lose Yourself” er også bare lige på og hårdt.

”The Final Transition” og ”The Sands Of Time” er de lidt mere stille, men dybe sange. Min samlede vurdering af skiven er, at med den her debutskive er verden blevet åbnet op for dem, og nu skal de ud at vise, at de har styr på deres ting live, så publikum mærker gejsten i musikken.

Det er melodisk til fingerspidserne, og jeg er ret sikker på, at I læsere vil være enige med mig, når jeg skriver, at de 4 gutter her kan noget, der får os til at spidse ørerne og skrue op for volumen!

Tracklist

 1. Excluded
 2. When Daylight Dies
 3. You Had It Coming
 4. Drifting Into Blackness
 5. The Final Transition
 6. Rage
 7. Desperate Addict
 8. Don't Lose Yourself
 9. Into Oblivion
 10. Sovereign
 11. The Sands Of Time

Kommentarer (4)

Brian

Årets danske udgivelse

Det er en af det fedeste danske heavy udgivelser jeg har hørt længe. Defecto fortjener en STOR fremtid

Christian

Jeg kender en af dem som er

Jeg kender en af dem som er med i defecto og han arbejder i min klub og kan ikke huske hans navn

Johanne Thuren

Bedste danske metal debut siden Mercenary

Min kæreste og jeg er super vilde med Defecto! Det er simpelt hen et GEN-NEM-FØRT og vildt lækkert album de har disket op med dér, man kommer godt ud i en del hjørner med et godt mix af genrer, temposkift, toneskift, og stadig formår de at opretholde en klar rød tråd og suveræn sammenhæng mellem alle deres sange! Fantastisk!

Ole Seest Vikke

Wooouw for en videoide og lyd

Ja, kære Defecto. Jeg kan vel bedst vise hvad jeg mener om jeres musik ved at fortælle at jeg selv er udøvende sanger med et band der spiller Jazz, jive og rock'n'roll og at jeg blev blæst fuldstændig omkuld af både jeres sanger, arrangementet, og kombinationen fedt metal og smukke stille passager i melodisk samklang. I går en stor fremtid i møde tænker jeg og på alverdens scener. I fortjener om nogen at spille ved Metallica koncerten. Men Metallica! Watch out!
Til slut en særlig hilsen til dig Frederik. Fantastisk betjening af den spade. Dine forældre må være stolte nu.