Cyhra - No Halos In Hell

No Halos In Hell

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Metal
Spilletid:47:12
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Toppen af poppen?

Jake E er tilbage med sit andet album, siden han forlod Amaranthe i 2017. Han har formået at samle lidt af en ”supergruppe”, idet Jesper Strömblad fra In Flames samt trommeslageren Alex Landenburg fra Luca Turilli’s Rhapsody også huserer i konstellationen. Der er altså mange erfarne talenter samlet i én gruppe, og at dømme ud fra promomaterialet bliver det her projekt det nye sort inden for metal. Men er der så rent faktisk hitpotentiale i bandets materiale?

Metallens melodigrandprix

Ja, det er der sgu! Alle sangene er faktisk ganske vellykkede. De er alle supermelodiske og de fleste kører ”lige ud ad landevejen” uden nogen twists eller overraskende elementer. Det bidrager alt sammen til den poppede og Gøteborg-inspirerede lyd, som bandet har, og når jeg skriver, det er poppet, er det ikke på en nedladende måde. Det virker nemlig til, at bandet har opnået præcis det produkt og den lyd, som de havde planlagt. På trods af at numrene på No Halos in Hell er sat godt sammen, har mange af dem dog lidt af det samme vibe og har derfor en tendens til at flyde sammen. Enkelte numre skiller sig dog ud; blandt andet ”Hit Me” kom som lidt af en overraskelse, idet der pludseligt var et nummer med supertungt riff og hurtig puls lige fra start af. Grunden til, at jeg blev overrasket, skal findes I, at instrumentalisterne generelt holder sig meget i baggrunden og spiller relativt minimalistisk det meste af tiden. Der er ingen i bandet, der fører sig synderligt frem eller forsøger at ”stjæle opmærksomheden”, og det er tydeligt, at denne tilbageholdenhed er et bevidst valg, idet de enkelte talentfulde bandmedlemmer lejlighedsvis får demonstreret, at de har masser af overskud. Men som det måske allerede er blevet antydet, er det sangskrivningen og vokalen, der er i fokus på denne udgivelse. Jake E er da også en dygtig sanger; han har en let genkendelig stemme og formår at skille sig ud fra andre vokalister, der synger clean inden for metalgenren. Den rutinerede svenske sanger kommer heldigvis noget mere til sin ret her, hvor han ikke deler rampelyset med to andre vokalister, som det jo var tilfældet i hans gamle band.

Ikke for dem, der er i humør til Tr00 Kvlt Metal

Dette album burde kunne appellere til et bredt publikum, også uden for metalkredse. Pladen er dog så poleret og pæn, at den udover hitpotentiale nok også besidder potentiale til at traumatisere de metalhoveder, der i forvejen ikke bryder sig om mainstream elementer i metal. En metalelitist skal nok forvente mange tunge samtaler hos den lokale psykolog, såfremt denne plade høres til ende. På trods af den gode sangskrivning er der desværre kun få numre, der skiller sig ud, og pladen får alt i alt et lidt monotont udtryk. Derfor, og fordi musikernes fremgangsmåde bliver lidt for enkel, havner pladen på syv kranier. Jeg kunne godt savne, at der bliver skruet lige en tand op for det ekstreme ved metallen, hvilket burde kunne gøres, uden at det lyttervenlige aspekt går tabt.

Tracklist

 1. Out Of My Life
 2. No Halos In Hell
 3. Battle From Within
 4. I Am the One
 5. Bye Bye Forever
 6. Dreams Gone Wrong
 7. Lost In Time
 8. Kings Tonight
 9. I Had Your Back
 10. Blood Brothers
 11. Hit Me
 12. Man of Eternal Rain

Tilføj kommentar