Contrition - Oath of Iniquity

Oath of Iniquity

Udkom

Type:Demo
Genrer:Metalcore, Hardcore
Antal numre:4

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Så vidt jeg kan forstå, så er der en ganske aktiv og veltrivende metalcore-scene i den danske undergrund med masser af forskellige artister og forskellige tilgange til genren.

Contrition hører til i den mere metalliske afdeling, synes jeg, og deres selvudgivede demo EP "Oath of Iniquity" hælder stærkt mod moderne thrash metal på mange områder, og i det store hele er det en ganske solid udgivelse, som bestemt fortjener at blive fulgt op på med et album (og selvfølgelig en pladekontrakt).

Efter den melodiske instrumental-intro, der også har lagt navn til hele EPen tager Contrition os igennem den melodiske, men tunge 'A Seismic Statement', som byde på solide riffs, melodiske omkvæd, inspiration fra melodød, old school guitar solo samt et enkelt breakdown eller to. 'Last Song for your Last Breath' er en hårdtslående affære, som virker en kende inspireret af 80ernes Anthrax - jeg tænker specielt på klassikeren 'Caught in a Mosh' (men, bare rolig, der er ikke tale om et rip-off... der er bare nogle enkelte ligheder, og det gør bestemt ingenting). Ligesom 'A Seismic Statement', slutter 'Last Song for your Last Breath' af med et breakdown. EPens sidste nummer, 'A Letter to Inamorata', starter melodisk med en ren intro og hopper derefter over i hvad, der kan kaldes for moderne melodød-inspireret triol-thrash.

Der er enkelte elementer fra metalcorens æstetik på denne udgivelse, så som vokalen samt et par breakdowns, men ellers synes jeg egentligt, at thrash metallen og melodøden er meget mere dominerende, hvorfor jeg også tror, at Contrition vil kunne komme til at ramme meget bredt og appellere til både metalhoveder og metalcorehoveder.