Circle of Chaos - Crossing The Line

Crossing The Line

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Death Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lovende svensk melodød savner desværre en del finpudsning.

Svenske Circle Of Chaos er klar med Crossing The Line, som er deres anden full length og opfølger til EP'en Twoheaded Serpent fra 2012.

Circle Of Chaos spiller melodisk dødsmetal med hints af thrash hist og pist. Af og til krydres der også med lidt blastbeats og lidt akustisk guitar, så man kan ikke ligefrem klandre dem for ikke at eksperimentere lidt. På den vis er pladen dejligt varieret i sit udtryk, men det føles alligevel hele tiden, som om der mangler noget... Melodød med lidt thrash - det lyder umiddelbart som en rigtig fed cocktail, og momentvis fungerer det også rigtig fint for Stockholm-bandet. Men hvad der fungerer godt på et overordnet plan, fungerer mindre godt når man dykker ned i alle detaljerne. Selvom Circle Of Chaos er ganske habile musikere, så kan pladens forskellige byggesten kun karakteriseres som ok og udmærkede, og desværre ikke som super fede eller fremragende. Det er som om alt fra riffs, fills og breaks til forsangerens stemme, sangenes struktur og ikke mindst produktionen, altsammen liiiiige mangler det sidste, før niveauet er helt oppe at ringe. Dette er rigtig ærgerligt for en ellers fin plade, der i sine fineste øjeblikke leder tankerne hen på Machine Heads fremragende Unto The Locust-album, der, som kendere vil vide, med sine aggressive og thrashede sangstrukturer brillerer på et fandens højt niveau fra start til slut. Lyt til "Blood by Blood", som er klart fedeste nummer på skiven, og du vil ikke være i tvivl om hverken inspirationer eller potentiale.

Crossing The Line er altså ikke noget decideret dårligt album, det er bare ikke særlig gennemarbejdet. Men bandet er ungt endnu, så hvem ved, hvad vi kan vente fra dem? Med et større budget og mere finpudset materiale, er jeg sikker på disse svenske gutter kan udrette monsterfede skiver i nærmeste fremtid. Men indtil videre må vi nøjes med denne ganske ok og jævne mellemstation.

Trackliste: 1. Sign of Insanity 2. What is Life 3. Ascending Disorder 4. Crossing the Line 5. War N Terror 6. Conqueror of Balance 7. Tear it Down 8. Blood for Blood 9. Left For Dead 10. Infernal Abyss

Tilføj kommentar