Carnal Forge - Gun to Mouth Salvation

Gun to Mouth Salvation

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Melodisk Death Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Alting til sin tid

Sidste gang, svenske Carnal Forge var aktuelle med en plade, var tilbage i 2007 med Testify for My Victims. I de 12 år er der dog sket en del. Grundlægger og guitarist Jari Kuusisto og sanger Jens Mortensen forlod bandet efter udgivelsen af pladen. Der blev dog fundet erstatninger, og i 2010 udgav de sangen ”Blood War”. Senere på året valgte bandet at tage en pause. I 2013 samlede Jari dog tropperne igen med ny trommeslager og sanger, og i 2014 udgav de mini-CD’en Blood War. Men nu, i 2019, efter at have skiftet endnu en forsanger ud, er de endelig klar med pladen Gun to Mouth Salvation.

Svenskerdød og amerikanergroove

Gun to Mouth Salvation er det tydeligt at høre, at det er den samme thrashede melodød, som man typisk kender det fra The Haunted og At the Gates, der bliver arbejdet videre med. Dog, som noget nyt, er der også blevet smidt en skovlfuld Lamb of God-inspireret groove ind i blandingen. Specielt Tommie Wahlbergs vokallevering har til tider en del ligheder med Randy Blythes, dog stadig med nok af den karakteristiske raspende svenske melodødvokal, til det ikke bliver et decideret plagiat.

Og det fungerer ganske glimrende for Carnal Forge med denne groove indsprøjtning. Da det får dem til at komme lidt ud af den genrekasse, At the Gates og The Haunted efterhånden har fået bygget omkring den thrashede melodød i Sverige. Dog skal man ikke være bange for, at Carnal Forge er gået på kompromis med nogle af grundpillerne i deres lyd. Det er stadig med fede riffs, lækre melodier og hovedet-under-armen-og-derudad-thrash, dog en anelse tungere end på Testify for My Victims, hvilket hovedsageligt skyldes vokalen, der er en smule dybere – noget, der bestemt ikke skader den generelle lyd på pladen.

Dog er det svært at komme tilbage efter 12 års pause, hvis man ikke tæller de to mindre udgivelser med, og levere noget, der for alvor føles nyt. Som sagt er det nyfundne groove-element et skridt i den rigtige retning. Og de kan deres genre til fingerspidserne, det må man give dem, der er ikke et riff, der sidder forkert. Desværre føles det bare til tider, som om de spiller lidt for sikkert, så det bliver lidt formularisk og generisk. Det lyder godt, og der er masser af fængende riffs og melodier, det kommer bare aldrig helt op at ringe. Dog er det stadig langt bedre end deres foregående plade.

Kvalitet fra kødets smedje

At komme tilbage efter mere eller mindre 12 års pause og smide et album som Gun to Mouth Salvation på gaden er ikke en helt skidt bedrift. Det er Carnal Forge sluppet ganske godt fra, det må man give dem. Det er tydeligt at høre, at de har fundet energien igen og opdateret deres lyd med en omgang groove, hvilket muligvis skyldes, at der også er kommet et par nye medlemmer i bandet. De holder dog stadig lidt for godt fast i det velkendte, så døren bliver ikke for alvor sparket af hængslerne. Men åbnet med et brag, det bliver den.

Tracklist

 1. Parasites
 2. Reforged
 3. Aftermath
 4. Endless war
 5. Bound in flames
 6. King chaos
 7. The order
 8. Hellride
 9. State of pain
 10. Sin feast paradise
 11. The stench