Blood Label - Skeletons

Skeletons

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dansk thrash og dødsmetal fra smilets by

Aarhusianske Blood Label består af tidligere medlemmer fra bands som Hatesphere, The Burning og Dawn Of Demise. Det er derfor ikke famlende debutaner, men et voksent og modent udspil.

Store forventninger

Bandet har tidligere udgivet EP Existence Expires og har ageret support for blandt andet Entombed, Arch Enemy og Vader, og er af flere anset som et af Danmarks største metaltalenter.

Om albummet fortæller forsanger Kenneth Klitte Jensen:

"Med vores debutalbum har vi sigtet højt i håbet om at finde vores helt egen niche indenfor metallens verden - og det synes vi, vi har gjort! Vi har ikke sparet på noget, og kun involveret os med de bedste folk, Danmark har at tilbyde på området."

Der er derfor god grund til at have store forventninger, og de indfries da også et langt stykke hen ad vejen.

I grænselandet mellem thrash og dødsmetal

Der er mange højdepunkter, og musikalsk har Blood Label fanget et udfordrende spændingsfelt i grænselandet mellem thrash og dødsmetal. En dansk specialitet, men Blood Label gør det bedre end de fleste.

Tue Madsen har siddet bag knapperne og produktion og er tilpas smadret, og samtidig er det klart hvad der sker hele vejen rundt. Meget stilsikkert, overbevisende og et godt valg.

Albummet indeholder massere af killerriffs, der bider sig fast. "Paranoia" er straight-forward død, thrash og smadre brutalitet. Men der er også titelnummeret, "Skeletons", som skal høres et par gange før det falder på plads, men det er måske albummets bedste.

Men alt er ikke ren lykke og fredelig idyl. Forsanger Kenneth Klitte Jensen er af flere blevet sammenliget med Gus Chambers (Grip Inc.) eller Peter Dolving (The Haunted).
Vokalen er en blanding af thrash, cleanvokal og dødsmetalgrowl. Det er forfriskende med varianter og nyfortolkninger, men den kommer ikke helt i mål. Vokalen på EP Existence Expires var bedre ramt. Omvendt er jeg sikker på, at det er den rette vej og vokalarbejdet skal blot modnes og udvikles.

Den danske lyd

Skeletons er endnu et godt bud på en dansk lyd og en kombination af thrash og dødsmetal. For fans af Machine Head giver det god mening at følge dette albums helt til dørs.

På sigt er der tegning til noget rigtig stort. Vokalarbejdet skal forfindes og soloerne mangler også det sidste. Men tegningen til noget stort er der.

Koncerter

Blood Label følger udgivelsen af ”Skeletons” til døres med en tur rundt i Danmark, som hovedsupport for Hatesphere. Det bliver ikke en kedelig oplevelse.

Blood Label - "Shotgun-Blown in the Face"

Tracklist

 1. Deliver Me From Evil
 2. Snake In The Grass
 3. Shotgun-Blown In The Face
 4. Paranoia
 5. Bad Blood
 6. Stuck In Limbo
 7. Hell Holds A Place For You
 8. Explode
 9. Disease Pit
 10. Skeletons
 11. Coup De Grace
 12. The Black Arts