Beyond Twilight - Section X

Section X

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Symfonisk metal
Spilletid:44:44
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hvad angår kvaliteten af dansk produceret metal, er det ingen hemmelighed, at dannevang er godt oppe på beatet disse år, hvorfor det da også er den rene lykkesaglighed at stifte bekendtskab med sådan en gennemarbejdet metalskive, som "Section X" vitterlig er. Intet ondt ord om brutalitet og brøl herfra, men der er immervæk stadig langt mellem snapsene herhjemme når vi snakker progressiv og atmosfærisk hegn, som tilfældet er her. Nuvel, så består Beyond Twilight også af svenskere og et styk amerikaner, men det ændrer ikke ved danske Finn Zielers position som overordnet tovholder på det lækre resultat, da manden er ansvarlig for både det lyriske og musikalske aspekt, samt selve produktionen. Det helt sublime ved albummet er, at man opnår en helt afhængighedsfaktor efter 5-6 gennemlytninger. Jovist er det komplekst, men det sætter sig selv så markant meget på plads, at jeg i hvert fald selv kan have svært ved at slippe numrene inde i hovedet. Musikken er helstøbt og man fornemmer straks, at der er tænkt over sagerne – uden at den drukner i fortænkthed, og i den forbindelse er det kun en glæde at lægge ører til Kelly Carpenters fede indlevelse i de enkelte skæringer. Er man i tvivl hvad jeg mener, er man det i hvert fald ikke når man har hørt et nummer som "The Dark Side". Man kommer derfor hurtigt over tabet af Jørn Landes manglende tilstedeværelse, men faktisk er der stor forskel på "Devil's Hall Of Fame" og "Section X", idet at debuten var mere tung og straight, hvorimod at "Section X" er en kende mere progressiv og skizofren. Der er simpelthen flere yderpunkter herpå, men det kammer aldrig over og bliver unødigt kaotisk. En helt igennem suveræn lytteoplevelse, der fortjener opmærksomhed for ægte musik entusiaster.

Kommentarer (11)

MGS

MGS

Indlæg: 180

Denne skive er simpelthen så

Denne skive er simpelthen så vanedannende, at det grænser sig til det sygelige. Helt klart en af mine kandidater til årets album!

tgp88

Amen.

Amen.

Lina

Indlæg: 6

Det lyder lovende. Jeg kender

Det lyder lovende. Jeg kender ikke bandet, men jeg tror da lige, jeg vil kigge efter cd'en, når jeg får løn :)

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Dette mesterværk er

Dette mesterværk er simpelthen det bedste der er sket inde for hele musikverdenen siden... ja... lang tid!!!

Absolut favorit i år og mange år frem. albummet holder 1000000%

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Der er et interview med

Der er et interview med mastermind Finn Zieler på vej... når jeg er færdig med IKKE at tage mig sammen.
Det skyldes stress - men i det mindste skammer jeg mig.
Rigtig lækker skive, og den nærige karakter til albummet skyldes udelukkende at jeg er fedtet og lider stærkt under janteloven.... pis til side, alle bør gøre sig den tjeneste at tjekke dette herlige mesterværk ud!

dingbatinumsen

Indlæg: 3

Det album er simpelthen så

Det album er simpelthen så hamrende fedt at det grænser til det sindssyge. Jeg kan ikke få det ud af min cd-afspiller. Det er stærkt vanedannende! Så kan DK godt få fingeren ud at numsehullet og kaste både grammyer og metalpriser i nakken af Beyond Twilight. For her er da en komponist hvis genialitet overskygger alt hvad der tidligere er kommet ud af det her land. Det interview vil jeg godt nok gerne læse!

hangar

Indlæg: 1

Den blev købt og den sejrede!

Den blev købt og den sejrede! Gudeskive, ja så blev jeg også afhængig.

smifedeg

Indlæg: 5

Helt sikkert en fed skive,

Helt sikkert en fed skive, der er bare et lille minus, Jørn Lande synger ikke... det kan godt være at flere har nemt ved at komme sig over tabet, men med den kære Hr. Lande ude af ARK og Beyond Twilight, og vedvarende samarbejde med de polkatrampende tyske puddelhund fra Masterplan (gab!), er der snart kun hans solo plader (ganske udemærkede, men han stråler helt klart mest på Devil's Hall...) tilbage at se frem til. Om det er hans egen skyld eller ej, det vil jeg ikke kommentere på, men den kære Kelly et eller andet kommer ikke i nærheden af Lande, han synger ret godt, han synger bare ikke Lande godt.

Selv jeg er et stort prog hovede, så savner jeg lidt mere nosser i Section X, som sagt det er en rigtig god plade, men jeg føler ikke at indragelse af Jacob Hansen rigtigt har givet noget, men han er da flink ham Jacob, det er da helt sikkert!
Devil's Hall of Fame var og er stadig den bedste danske metal plade (det Danske kan vel diskuteres... godt Nok har Finn Zieler skrevet alt musikken og sådan, men det er vel egentlig mere et svenske band... nå men lad nu det ligge...) også efter at Section X er udkommet.

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Lande er jo arrogant som bare

Lande er jo arrogant som bare fanden! Og så synes jeg ikke at hans stemme er hvad den har været!

Vil du også argumentere for om Malmsteen ikke er svensk?

Purpur0075

Indlæg: 109

Så blev jeg også afhængig.

Så blev jeg også afhængig.

Jules

Bedste danske metaludgivelse? I hvert fald hvis vi snakker prog.

Bedste danske prog metal album jeg har hørt. Bedre end Mercenary - Eleven Dreams, bedre end Manticore - Hyperion. Et minus, der er for få numre, men dem der er, sidder mere end lige i skabet. Hvis det er muligt at fremhæve numre fra andre, ville jeg nok fremhæve "The Path Of Darkness" "Sleeping Beauty" og "Ecstasy Arise" de resterene sange er ligeledes på samme niveau. Titteltracket som også er det afsluttende nummer er nok et af de mest progressive, og The Dark Side er gennemført ondt og catchy. 10 ud af 10 hoveder herfra.