Beyond the Bridge - The Old Man & The Spirit

The Old Man & The Spirit

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Symfonisk metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Beyond the Bridge gik oprindeligt under navnet "Fallout" som blev stiftet i 1999. Det var først i 2005 at bandet blev genoplivet af guitaristen Peter Degenfeld-Schonburg for at kunne udarbejde projektet som har fået titlen ’The Old Man and the Spirit’ - De første indspilninger til albummet her startede i 2008 og her sidder jeg så med det færdige produkt.

Bandets stil er i sig selv meget progressiv og det viser sig over alt på hele albummet. Sangene bliver trukket rundt i det musiske univers, hvorefter de har samlet de vigtigste elementer, som er med til at skabe den her dynamik, som du finder på udgivelsen. Der er tale om tempofyldte riffs, skæve toner, smukke akustiske momenter og generelt en masse æstetiske toner som du ikke finder på enhver udgivelse. Du får et smagfuldt indblik på Beyond the Bridge’s musiske verden, der er ikke noget at sætte en finger på. Instrumenterne harmonere perfekt og hvert individ i bandet har styr på deres teknikker. Det er kort og godt en udgivelse, som hele tiden byder på nye ting, du er aldrig sikker på hvad der gemmer sig lige rundt om hjørnet. Der er simpelthen intet på denne her skive som gentager sig selv – hvilket er et gyldent touch.

Kontrasten på hele denne plade er næsten utopisk, mentalt befandt jeg mig i det her skæve univers, hvor hvert indtryk pludselig blev så tydeligt og alle bekymringer blev langsomt fordærvet. Udgivelsen har en mystificerende effekt som jeg er vildt klar på, et perfekt eksempel på det er sangen ’The Primal Demand’ som ligger så kaotisk ud, det er simpelthen nogen af de effekter denne udgivelse har på en lytter som mig. Det er ikke tit man får fornøjelsen af at befinde sig i et helt andet stadie mens man lytter til et album – det er en følelse som skal opleves.

Beyond the Bridge skal have intet mindre end den højeste karakter – det er næsten ligeved de knækker skalaen. "The Old Man & The Spirit" skal opleves og der er næsten ikke nogen grænser for hvilken genre du kommer til at opleve. Det er en musikalsk rejse, så hårdtslående som noget overhovedet kan være.

Tracklist

 1. The Call (6:34)
 2. The Apparition (8:04)
 3. Triumph Of Irreality (6:11)
 4. The Spring Of It All (1:48)
 5. World Of Wonders (5:03)
 6. The Primal Demand (2:07)
 7. Doorway To Salvation (7:54)
 8. The Struggle (5:23)
 9. The Difference Is Human (7:56)
 10. Where The Earth And Sky Meet (6:57)
 11. All A Man Can Do (9:33)