Bersærk - Mulm

Mulm

Udkom

Type:Album
Genrer:Stoner Rock, Sludge metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8,8/10 baseret på 4 stemmer.

Stilsikkert debutalbum

Bersærk har leveret et voldsomt stilsikkert debutalbum. Tungt, iørefaldende og samtidig et album som burde række langt, langt ud over metalscenen. Her er både plads til syng-med, dunke bajere, tænksom lyrik og tung stonerrock.

I nat lukker vi ulven ind

Aarhusianske Bersærk spiller en tung kombi af stenerrock, sludge og hardrock og indskriver sig i den lille eksklusive kreds af danske metalbands, som med succes udfordrer det danske sprog, og tak for det! Bandet formår på sælsom vis at kombinere et ordforråd som stjålet ud af den nordisk mytologi med en hård kritik af hvor tids samfund. Det fungerer overraskende godt.

Bandet udgav i 2013 ep’en Trældom fra 2013 i baggagen, men fremstår allerede på debutalbummet som en helstøbt og sammentømret enhed. Teksterne har, som nævnt, noget på hjertet, og forsanger Casper Roland Popp brøler så betegnelsen "jysk traktorrock” med ét giver god mening.

Produktionen er ramt lige i røven. Det er lyden af et live-band som for et kort øjeblik er tøjret i et studie, men dybest set kan ingen være i tvivl om, at de skal ses live. Og bandets livekvaliteter har da også medført tunge opvarmningstjanser for bands som EyeHateGod og Red Fang.

I mulm og mørke

“Den blinde fører den blinde” brøler Casper Roland Popp så “himlen skælver”. Det giver både mening at gå bersærk og tænksomt til værks. Bandet giver sig tid til, at udforske de tunge riffs som eksempelvis i den fremragende “Mørke” med den dragende tekst:

Vi har stirret ind i ilden/alt, alt for længe/og imens er mørket faldet på [...] I mulm og mørke/igen og igen/I nat lukker vi ulven ind.

Den skal du ha´

Men ikke alt i det dansksprogede stonerrockunivers fungerer helt på samme høje niveau. “Ulm” er præget af tomgang, men hvad gør det, når den afsluttende “Frost & flamme” er en fornem afslutning på en fantastisk

debut.

Der er i øvrigt planer om en udgivelse på vinyl i begyndelsen af 2016. Den skal du da ha´!

Tracklist

  1. De Glemte
  2. Dæmring
  3. Nordenvind
  4. Den Blinde Fører Den Blinde
  5. Nattesyn
  6. Mørke
  7. Himlen Skælver
  8. Ulm
  9. Frost & Flammer