Baroness - The Red Album

The Red Album

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Doom metal
Spilletid:55:48
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Baroness fra Georgia spiller en blanding af ’70er-rock’n’roll i stil med Thin Lizzy, let æterisk, halvepisk rock à la Rush i senhalvfjerdserne og den moderne, let punkede kant, der kendetegner mange af Relapse Records' storsælgende bands (Mastodon, tidligere Neurosis osv.) Det mest aggressive element i Baroness’ musik er sangen, der er halvt råbende, halvt skrålende.

Lige netop vokalen er det svageste punkt ved Baroness, mens musikken i øvrigt faktisk er lækkert spillet og formår både at kæle for øret med fine halvakustiske passager, servere mere aggressive heavy, grumsede passager og lege med detaljerede riffs og bluesede soloer. Instrumenternes velopdaterede retrorock kunne godt have fortjent et mere interessant modspil fra sangeren.

Baroness har dog ikke voldsomt meget at byde lytteren på, hvad harmonisk variation angår, og man kan godt blive lidt træt af albummet i længden, hvis man ikke er i humør til en god gang stonerrock. Alligevel efterlader "The Red Album", Baroness’ debut, indtrykket af et band med personlighed, et band der sikkert ville være stemningsfulde og medrivende at høre live.

Kommentarer (2)

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Det er sådan her Sludge skal

Det er sådan her Sludge skal lyde. :-)

Mads-madsen

Indlæg: 1

Til SRFM:

Til SRFM:
Jeg vil ikke helt give dig ret i det med vokalen er det svageste punkt på pladen, når man ser på sangene, er næsten halvdelen af dem instrumentale. Hvilket efter min mening er super lækkert, fordi Baroness kan levere varen perfekt med de små detaljer på det instrumentale, og samtidig spille super hårdt. Og dermed må jeg sige at John Baizleys stemme passer perfekt til dette stoner rock album! det er et fedt album, og efter min mening burde det lige have ét skull mere ;)

Mads Madsen