Athorn - Phobia

Phobia

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Prog metal
Spilletid:49.59
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det er sagt før, og det bliver sikkert sagt igen: Tyskland er en af Europas metal-højborge, og i Athorn er der så endnu et bidrag fra Tyskland til metallens univers.

"Phobia" er den tyske kvintets debut-album (de har dog en EP på bagen også, hvorfra nogle af numrene på skiven her stammer), og deres stil er tung og mørk power metal med groove og andre elementer fra thrash-metallen - ja, power-thrash er nok den bedste genrebeskrivelse. Deres stil kan sammenlignes lidt med Charred Walls of the Dead; dog er Athorn lidt tungere og lidt mindre tekniske.

Alle numre på skiven er solide, og blandingen af US-power metal og tunge thrashede og groovy riffs fungerer rigtigt godt. Som forventet bydes der på masser af melodi, men denne består mest i leadguitarernes arbejde og i sanger Carsten Franks rene vokal. Carsten Frank er et interessant element på denne skive, for han gør brug af en mere rå og rocket sangstil snarere end den operatiske stil, der ellers associeres med power metal, og - og dette er det interessante - han trækker også på ekstrem-metallen, så du kan altså forvente en del growling på denne power-thrash skive.

"Phobia" er mere heftig end den gængse power metal-skive, og jeg er egentligt tilbøjelig til at sige, at thrash/groove-elementerne er mere dominerende end power metal elementerne.

"Phobia" er en solid skive, der byder på prima tung power-thrash, der kan anbefales til fans af Iced Earth, Charred Walls of the Damned og andre lidt mere hårdtslående power metal-navne.