Athorn - Necropolis

Necropolis

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

To power or not to power!?

Tyskerne har altid været glade for power metal, og de er også gode til det – bare tag bands såsom Blind Guardian, Gamma Ray, Powerwolf, Helloween og Orden Ogan. Så at starte som power metal i Tyskland virker som en sikker tilgang til en smule stjernestøv og status, men hvad gør man så, hvis man indser, at man måske også vil noget andet end at skråle om drager, faldne helte og trylle-alfer? Så må man jo tilbage til tegnebrættet og tage tænkehatten på. Det har Athorn forsøgt sig med på deres andet album, Necropolis. Det er stadig power metal, men der har sneget sig en række andre elementer ind, fx growls, blast beats, noget der minder om breakdowns samt en rytmesektion, der mest af alt minder om tidlig thrash metal fra San Francisco.

Close, but no cigar!

At prøve at være innovativ samt at forsøge at genopfinde sig selv er en svær proces, der kræver mandsmod, og at man holder tungen lige i munden. Det er også en proces, der ofte kræver et forsøg eller to ekstra. Necropolis er en rodet skive, uden en overordnet musikalsk rød tråd. Det er tydeligt, at Athorn har forsøgt at lave præcis den musik, de vil, samtidig med at de lige løfter på hatten til deres musikalske idoler, især på numre som ”Cabin On The Hill” og ”Forgotten Souls”, der minder en hel del om tidlig Helloween – til et punkt, hvor man næsten overvejer, om det bare er nogle alternativt fortolkede covernumre.

Eine kleine Blitzkrieg, bitte?

Så alt i alt savner jeg, at Athorn virkelig blæser en bagover. Jeg mangler den endegyldige slagkraft eller det, der gør dem til noget specielt og ikke ’bare’ endnu et power metal-band fra Tyskland, hvilket der ikke er noget i vejen med, men selv hvis det nu bare var det, de gik efter, så mangler de stadig en kækhed samt en fandenivoldskhed, som de andre gamle tyskere har – her tænker jeg især på Gamma Ray. Så Athorn, kære venner fra syden, I nærmer jer måske noget superfedt, men I bliver sgu nødt til at prøve igen, og så måske lidt mere overbevisende, tak!

Tracklist

 1. 11111011000
 2. Another Day In Hell
 3. The Dark Breed
 4. Cabin On The Hill
 5. Forgotten Souls
 6. Ghost Brigade
 7. Path Of Sorrow
 8. Final Destination
 9. End Of Days
 10. Born In Flames
 11. Of Pawns And Dragons