Ashent - Inheritance

Inheritance

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:57.15
Antal numre:11

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

De italienske prog-metallere Ashent er ude med at meget eksperimenterende album.

Italienske Ashent, der spiller progressive metal, er nu ude med deres tredje album, Inheritance. Der er tale om et meget eksperimenterende album, men hvorvidt resultatet er vellykket, er i høj grad en smagssag.

Mit første indtryk af Inheritance er, at det er meget skiftende i tempo og på grænsen til at være rodet. Produktionen bidrager til denne opfattelse. Det er meget progressivt og eksperimenterende, men de mange temposkift og forskellige elementer gør, at man aldrig helt når at slappe af og hvile i musikken. Pga. bruget af keyboard tilføjes musikken et lettere episk touch, men der er dog enkelte sange, der er en smule mere brutale - heriblandt "Spider’s Nest". Noget jeg til gengæld rigtig godt kan lide, er Ashents brug af ambient-elementer. Om end det er de færreste sange, der er ambient-inspirerede, så er det en god, minimalistisk kontrast til det ellers teknisk avancerede niveau med en hel del guitarsoloer. På den måde benytter Ashent sig af kontraster, hvilket kun er godt.

Vokalen er jeg ikke helt vild med, men dog virker den mere sikker, jo længere vi når ind i albummet. Forsangeren kan helt bestemt synge, men det er ikke overvældende, hvilket er ærgerligt, da der produktionsmæssigt er meget fokus på vokalen. Dog varierer vokalen (ligesom alt andet) utrolig meget igennem hele albummet, og det er ret imponerende.

Alt i alt er Inheritance et helt okay album. Idéerne bag det er gode, Ashent inddrager mange interessante elementer, og det er meget eksperimenterende. Dog bliver resultatet lidt rodet og tilsyneladende usammenhængende. Nu er jeg heller ikke den største fan af progressive metal, så hvis du er, så tjek da lige italienske Ashent ud.

Tracklist

 1. Eve
 2. Magnification of a Daydream
 3. Shipwrecked Affair
 4. Fractural
 5. Spider’s Nest
 6. Renaissance
 7. The Starving Litany
 8. Confessions of Reimman
 9. La Danzatrice Scalza
 10. The Defaint Boundary
 11. Labyrithique

Tilføj kommentar