Opfølgning på Helhorse-koncerten

Vi bragte d. 28.11.14 en anmeldelse af Helhorse-koncerten på Stengade. Under denne anmeldelse bragte vi os selv, bandet Helhorse og sangerinden Rebecca Lou i søgelyset på en upassende og uhensigtsmæssig måde. Det undskylder vi og har ligeledes (samme dag) givet en personlig undskyldning til Helhorse og til Rebecca Lou.

Grundet mangelfuld korrektur af anmeldelsen overså vi nogle meget uheldige og malplacerede fraser, som vi som site ikke kunne stå inde for. Fraser, som fik os som site til at virke indsnævret i forhold til hvilket køn, der hører til i metalmiljøet. Da den nyhedsansvarlige så det, og ikke mente vi som site, kunne stå inde for budskabet, blev denne del slettet. Ikke fordi vi forsøgte at slette spor, men fordi dette ikke var noget, vi som Heavymetal.dk kunne stå inde for. På Facebook blev det samtidig nævnt, at dele af anmeldelsen var fjernet. At vi tog denne handling, beklager vi.

Efterfølgende er vi blevet kaldt for stupide, mandschauvinister, kvindehadende, indsnævret og mange andre ord. At folk har den holdning overfor os som site, er selvfølgelig ikke særlig opmuntrende. Folk har ret til disse holdninger, og vi kan kun tage disse udsagn til efterretning - hvilket vi har gjort. Ligeledes har vi valgt at bringe anmeldelsen igen, hvor skribenten har rettet anmeldelsen til. Ydermere har vi valgt at bringe de slettede sætninger nederst i anmeldelsen.

Vi vil gerne slå fast, at vi ikke har en holdning til, om kvinder bør være i metalmiljøet eller ej. Vi har faktisk aldrig nogensinde diskuteret spørgsmålet tidligere. Det har aldrig været et spørgsmål som gav mening at diskutere før denne episode. Naturligvis har kvinder en plads inden for metalmiljøet.
Igennem de mange år, hvor Heavymetal.dk har eksisteret, har vi oplevet mange LIVE-oplevelser og anmeldt mange albums, hvor der har været en kvinde i front. Vi har forholdt os til musikken objektivt og set det som en helhedsoplevelse.

For at opsummere: Vil vi gerne på Heavymetal.dk endnu en gang komme med en officiel undskyldning til Helhorse og Rebecca Lou. Ligeledes vil vi i forlængelse af dette gøre vores læsere opmærksomme på, at de kommentarer og mails, vi har modtaget på de sociale medier, hvor I tydeliggør, hvor forkert det er at mene, at kvinder ikke hører til i metalmiljøet samt hvor forkert sexisme og mandschauvinisme er, kun sige følgende:

Vi er helt enige med jer.

Mangfoldighed og accept af alle er det som gør metalmiljøet unikt, og det støtter vi hundrede procent op om. 

Med venlig hilsen
Chefredaktør

Bandet Helhorse, valgte at den 03.12.14 at offentliggøre denne status på deres Facebook-side. Det støtter vi fuldt op omkring.

Efter en del skriveri omkring anmeldelsen på heavymetal.dk af vores koncert på Stengade den 28. november vil vi for vores part sige, at vi er ærgerlige over den debat som duetten mellem Mikkel og Rebecca har bragt med sig. Dels på grund af, at vi ikke synes personlige holdninger til hvad hører til og ikke hører til i heavy metal har sin plads i en anmeldelse. Det har intet med den koncert vi spiller at gøre. Dels at anmeldelsen afstedkommer en debat om diskrimination af kvinder som intet har at gøre med om man har en holdning til en musikstil. For det første så sondrer Helhorse slet ikke mellem om hvem der kan spille metal. Heavy metal er for alle. Det er en kunstart og et håndværk som enhver der har lyst til at spille musik kan, må og skal føre ud i livet fordi man ikke kan lade være. Det er således også ærgerligt at debatten på Devilution til tider drejer over mod en debat om diskrimination.
Diskrimination tager Helhorse stærkt afstand fra, da netop mangfoldighed er en af de drivkræfter som driver Helhorse og samtidig sikrer musik i sin helhed, som kunst og som håndværk, har de bedste muligheder for konstant at udvikle sig og afsøge nye grænser. Duetten mellem Mikkel og Rebecca er noget som Helhorse oplever som en del af vores kunstneriske proces vi lige nu står i og det skal have lov til at udvikle sig som en del af vores kunst og vores musikalske håndværk. Vi vil bare gerne lave fed rock.
Vi vil derfor gerne dementere at vi slet ikke tænker på om kvinder har en plads i udøvelse af vores genre. Selvfølgelig har kvinder det…
/Helhorse

Af personlige årsager, har skribenten til den omtalte Helhorse-koncertanmeldelse, valgt at fratræde jobbet som skribent på Heavymetal.dk

Tilføj kommentar