Monster Magnet gæster Voxhall

Monster Magnet

Amerikanske Monster Magnet kommer forbi Voxhall i Aarhus til februar og billetterne kan allerede smides i kurven via kildelinket. 

Monster Magnet er først og fremmest mestre i tonstung stoner-rock med masser af referencer til hård rock og metal, men er ikke bange for også at eksperimentere med eksempelvis psykedelisk rock.

Monster Magnet blev dannet i 1989 og lavede allerede samme år to demoer, der ledte til en pladekontrakt med Circuit Records, som således udgav bandets første officielle udgivelse, singlen "Lizard Johnny/Freakshop USA". Året efter udsendte gruppen en selvbetitlet ep på Glitterhouse Records, og så var vejen ellers for alvor banet for Monster Magnet, som efterfølgende skrev kontrakt med Caroline Records og i 1991 udgav deres debutalbum "Spine Of God". Gruppen udgav yderligere et par album (nu på A&M Records), før man i 1998 fik et regulært gennembrud med "Powertrip", der ikke mindst takket være singlen "Space Lord" blev en vaskeægte sællert.

Siden har Monster Magnet fastholdt såvel kunstnerisk som kommercielt momentum - senest udkom i 2013 "Last Patrol", og i skrivende stund er forventningsglæden stor forud for udgivelsen af bandets 10. album, "Milking The Stars: A Re-Imagining Of Last Patrol", der udkommer i midten af november. Der har over årene været en del udskiftninger i Monster Magnets besætning, men frontmand Dave Wyndorf har i alle årene stået i spidsen for bandet, hvis øjeblikkelige besætning også tæller eksempelvis Phil Caivano, der siden 1998 har indtaget rollen som rytmeguitarist.